Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stvar ima političku pozadinu'

Slovenski znanstvenik: 'Uklonite Melanijin kip, to je namjerno vrijeđanje američkog predsjednika i supruge'

Spomenik Melaniji Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
11.07.2019.
u 15:18

Drveni kip Melanije Trump je prema ideji američkog konceptulanog umjetnika Brada Downeyja izradio domaći drvorezbar Aleš Župevc.

Ružni drveni kip Melanije Trump, nedavno postavljen blizu gradića Sevnice u kojem je odrasla američka prva dama, trebalo bi odmah ukloniti jer kvari američko-slovenske odnose, ocijenio je poznati slovenski znanstvenik dr. Peter Starič.

"Oni koji su napravili i postavili to ruglo znali su da njime neće unaprijediti naše odnose s SAD-om i možemo reći da je to namjerni pokušaj vrijeđanja američkog predsjednika i njegove supruge", rekao je Starič (92), fizičar i elektroničar .

"Stvar ima političku pozadinu, a kip bi trebalo odmah odstraniti", kazao je za ljubljanski  "Reporter" taj znanstvenik koji je dio svoje karijere, 60-ih godina 20. stoljeća, proveo u Sjedinjenim Državama.

"Ovakve nas stvari još više potiskuju prema Rusima, s kojima smo  imali vrlo  loše iskustvo nakon što je Staljin Jugoslaviju isključio iz svoje "crvene Crkve. Tada su nas iz te neprilike koju su izazvali Rusi i naši komunisti izvlačili Amerikanci, a sada im se izgleda rugamo", kazao je ogorčeni Starič.

U javnosti i medijima Starič se često oglašava u povodu aktualnih znanstvenih, društvenih i političkih tema, a za sebe tvrdi da je u doba Jugoslavije bio disident i protivnik komunističkog režima.

Navodni spomenik Melaniji Trump po Staričevu mišljenju pravo je ruglo. U grobu bi se zbog njega okrenuo i autor teksta slovenske himne, najveći slovenski  pjesnik France Prešern, jer je u svojim lirskim pjesmama posebno slavio ljepotu slovenskih žena, zato ga treba što prije odstraniti, ocijenio je.

Drveni kip Melanije Trump je prema ideji američkog konceptulanog umjetnika Brada Downeyja izradio domaći drvorezbar Aleš Župevc. 

Ključne riječi

Komentara 1

TO
Toni66
19:55 15.07.2019.

Slovenski znanstvenik: 'Uklonite Melanijin kip, to je namjerno vrijeđanje američkog predsjednika i supruge, kad sam ja to odavno po prvoj objavi slično komentirao . Jer imalo normalan može da vidi da je to samo podvala pokušaj tipa i da dokažeže kako su mnogi kreteni i padaju na štosove "kad im drogirani mentalno skrenuti - majstori prodaju naivčinama priće i smeće tj. muda pod bubrege..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije