Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIO SE PREDATI

Slovenski policajac svladao navodnog migranta koji je napao taksista

Slovenska policija
Foto: Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
08.07.2019.
u 11:46

Protiv osumnjičenog vodi se predkazneni postupak zbog kaznenog djela lakše tjelesne ozljede  taksista opasnim oružjem te za  napad na službenu osobu, odnosno policajca.

Pucnjem u nogu slovenski policajac je  u nedjelju onesposobio  stranog državljanina, navodno Iračanina i migranta, nakon što je on ranio domaćeg  taksista, a onda nožem krenuo prema organima reda odbijajući se predati, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji, pozivajući se na izvore u policiji.

Kako jutros potvrdila policija iz Nove Gorice, grada na zapadu zemlje uz granicu s Italijom, incident se dogodio u nedjelju oko 18 sati, kad je policija na dojavu građana na cesti prema mjestu Vogrsko našla slovenskog taksista koji je imao okrvavljen vrat, a nedaleko tog mjesta i njegov automobil u kojemu je sjedila nepoznata osoba za koju su ustanovili da ne razumije slovenski i da je stranac.

Taksist im je ispričao da ga je spomenuti napao pa su policajci dotičnog na engleskom pozvali da izađe iz vozila i legne na zemlju, što je on odbio i krenuo nožem prema jednom od njih. Budući da se nije odazvao na pozive i na pucanj upozorenja u zrak, onesposposobljen je pucnjem u donji dio noge, svladan i oduzeto mu je oružje.

Osumnjičeni stranac  je odvezen u obližnju lokalnu bolnicu, gdje ostaje pod policijskim nadzorom, a prilikom intervencije lakše je ozlijeđen i jedan policajac, potvrdila je jutros policija, dodavši kako je istraga utvrdila da je policajac reagirao pravilno i da je upotreba vatrenog oružja u tom slučaju bila u okviru zakona i propisa o postupanju policije.

Protiv osumnjičenog vodi se predkazneni postupak zbog kaznenog djela lakše tjelesne ozljede  taksista opasnim oružjem te za  napad na službenu osobu, odnosno policajca.

Kako prenose slovenski mediji, prema prvim saznanjima osumnjičeni je migrant, irački državljanin, ali se njegov identitet i domicil još dodatno provjeravaju. Isto tako, mediji neslužbeno navode kako policija ne isključuje mogućnost da je napad na vozača taksija nastao kao posljedica svađe između ilegalnih migranata i krijumčara, odnosno organizatora ilegalnih prijelaza, što još nije službeno potvrđeno.

Mediji navode kako je riječ o drugom teškom incidentu vezanom na migrante nakon što je prije par mjeseci nekoliko njih otelo starijeg seljaka u vinogradu u južnom dijelu zemlje, a onda s njime i vozilom pobjeglo u Italiju, gdje su uhićeni i vraćeni slovenskoj policiji.

Migranti izletjeli iz kamiona kod Šibenika

Komentara 2

Avatar Viktor999
Viktor999
12:38 08.07.2019.

Mala greška slovenske policije; trebali su divljaku pucati u glavu za primjer drugima, pa neka i drugi pokušaju nožem izboriti ˝pravo˝ na širenje svoga kulta i parazitiranje na grbači poreznih obveznika

RE
reborn
13:12 08.07.2019.

Američka policija bi taj slučaj riješila sa 5-6 metaka u tijelo, a ne sa jednim u nogu... Slovenci "zaostaju" za američkim standardima u policijskom postupanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije