Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon tri mjeseca

Slovenski parlament potvrdio novu koalicijsku vladu Marjana Šareca

Marjan Šarec
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL
13.09.2018.
u 20:45

U novoj vladi je i Stranka modernog centra – SMC dosadašnjeg premijera Mire Cerara te Demokratska stranka umirovljenika Karla Erjavca

Slovenski parlament, tri mjeseca nakon parlamentarnih izbora, na izvanrednoj sjednici s 45 glasova za i 34 protiv potvrdio je novu koalicijsku vladu Marjana Šareca, sastavljenu od 5 stranaka ljevice i liberalnog centra, i koja će djelovati kao manjinska.

Novi slovenski premijer Marjan Šarec u svojem je kratkom obraćanju zastupnicima prije glasovanja istaknuo neke od prioriteta, među kojima su sređivanje stanja u zdravstvu i učinkovitiji rad javne uprave, ali istaknuo je da ne želi mnogo obećavati, osim da će naporno raditi.

Neprospavane noći

“Iza nas su dugi i naporni tjedni formiranja vladajuće koalicije. Pred vama sjede ministarski kandidati koji su spremni izdržati napade i kritike te neprospavane noći kako bi radili da se postigne rezultat”, kazao je Šarec u govoru na početku sjednice na kojoj zastupnici trebaju potvrditi 16 ministara u njegovoj budućoj vladi.

U novoj vladi je i Stranka modernog centra – SMC dosadašnjeg premijera Mire Cerara te Demokratska stranka umirovljenika Karla Erjavca, koji u budućoj vladi dobivaju nova mjesta – Cerar kao ministar vanjskih poslova, a Erjavec kao ministar obrane.

Dosadašnji čelnik Socijaldemokrata – SD Dejan Židan, također član vladajućih u novoimenovanoj Šarčevoj vladi, već je izabran za novog predsjednika parlamenta.

“Tajkunska privatizacija”

– Posljednjih se dana, kad vlade još nije ni bilo, govorilo da će vlada porezima uništiti gospodarsku inicijativu i od Slovenije napraviti Venezuelu, što se neće nikada dogoditi – izjavio je Marjan Šarec dodavši da njegovu buduću vladu najviše kritiziraju oni koji su tzv. tajkunskom privatizacijom napravili najviše štete Sloveniji.

Komentara 4

BE
besal1951
08:59 14.09.2018.

Pogledaj standard pa češ sam zaključiti ko je Venezuela.

DU
Deleted user
12:48 14.09.2018.

Očekujemo izvrsne snošaje s horvaškom. Sve horvaške kurve dobrodošle...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije