Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slovenski ministar prometa zanijekao uvođenje jeftinijih vinjeta za turiste

05.02.2009.
u 22:13

Slovenski ministar prometa Patrick Vlačič zanijekao je u četvrtak vijesti objavljene u medijima da je Slovenija na sastanku s predstavnicima Europske komisije pristala na uvođenje turističkih vinjeta po cijeni od pet eura u drugoj polovici ove godine.

Vlačič je na konferenciji za novinare nakon redovite sjednice vlade na novinarski upit o vinjetama i sastanku, koji je početkom tjedna održan u Bruxellesu između predstavnika povjerenika za transport u Europskoj komisiji i članova slovenske stručne skupine koja vladi treba predložiti izmjene u sustavu naplate cestarina, rekao da nije predložena odluka o kraćim vinjetama. Najavio je i da će vlada o opširnom materijalu stručne skupine o izmjenama u sadašnjoj uredbi o vinjetama raspravljati za dva tjedna.

Europska je komisija započela postupak protiv Slovenije zbog sustava naplate cestarine. Po ocjeni EK taj sustav obespravljuje vozače u provozu koji, kao i Slovenci, moraju kupiti polugodišnju vinjetu za 35 eura ili godišnju za 55 eura, bez obzira na dužinu i vrijeme vožnje kroz Sloveniju. Naime, u Sloveniji ne postoje jeftinije provozne vinjete, kao u Austriji i drugim zemljama koje cestarinu naplaćuju vinjetama.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije