Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO!

Slovenski ministar pokušao ući u Hrvatsku sa svojom majkom, granična policija mu nije dopustila

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
10.02.2021.
u 17:02

Ministar Hojs izjavio je slovenskim medijima kako nije prekršio niti jedan pravilnik već je samo želio sa svojom majkom provjeriti radi li hrvatska policija svoj posao.

Hrvatska policija nije dopustila slovenskom ministru unutarnjih poslova Alešu Hojsu i njegovoj majci da prijeđu granicu u ponedjeljak popodne.  Naime, kako oni nisu udovoljavali uvjetima za ulazak u zemlju, pa su se morali okrenuti na granici i vratiti u Sloveniju. 

Portal 24ur poslali su upit hrvatskoj policiji u kojem su tražili navođenje razloge odbijanja, no granična policija u svojem odgovoru navela je kako Slovenija nije najavila dolazak niti jednog od svojih ministara. Ministar Hojs izjavio je slovenskim medijima kako nije prekršio niti jedan pravilnik već je samo želio sa svojom majkom provjeriti radi li hrvatska policija svoj posao. 

Slovenski i hrvatski državljani smiju prelaziti granicu u izuzetnim slučajevima, kao što je na primjer dolazak i odlazak s posla, pomoć ljudima koja je potrebna skrb i slično. Kako neslužbeno doznaje 24u, Hojs je stigao na granični prijelaz s majkom, no policija je ustvrdila kako oni ne ispunjavaju propisane uvjete za prelazak granice. Razlog dolaska ministra i njegove majke je bila nekretnina koju posjeduje Hojsova majka. 

Podsjećamo, slovenski državljani smiju ući u Hrvatsku bez PCR testa u iznimnim slučajevima, ali jedan od njih nije odlazak na svoju nekretninu. Kako nisu imali negativni PCR test, nisu mogli ući u Hrvatsku. 

Slovenski ministar Hojs kasnije je pojasnio kako ga hrvatska granična policija nije spriječila da uđe u Hrvatsku, ali kako nije imao test dobio je mogućnost da uđe u zemlji i testira se u karanteni ili da se pak okrene, što je i učinio. 

Komentara 29

VL
_________
17:14 10.02.2021.

Hahahaha, čuj izjave. Kekec je samo "želio provjeriti radi li hrvatska policija svoj posao". I za to je mama morala biti sa njim.

DU
dule5
17:07 10.02.2021.

HOJS je navodno htio provjeriti, dali Hrvati rade dobro. haaaah

Avatar smradmin
smradmin
17:14 10.02.2021.

Očekuje se žrno javljanje Biljane Borzan i njezina "zabrinutost" da će se opet u Europskom Parlamentu radi ovog događaja prozivati Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije