Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi početakl?

Slovenski ministar: Odnosi Slovenije i Hrvatske su resetirani

Anže Logar
Foto: Facebook
10.05.2020.
u 14:24

Granično pitanje čekat će novu hrvatsku vladu, kazao je Anže Logar

Dolazak novog slovenskog ministra vanjskih poslova Anžea Logara mogao bi dovesti do promjena, zadovoljni smo da je obostrani osjećaj da u našim odnosima postoji više prostora za brojne teme od značajnog interesa za naše dvije zemlje.

Granično pitanje je nezasluženo dominiralo u našim odnosima i bacalo sjenu na izvrsnu suradnju u brojnim drugim područjima, sada imamo prostora naći zajedničko rješenje na dobrobit obje države i građana, posebno onih uz granicu, poručili su iz MVEP-a nakon Logarovog intervjua za subotnje Delo u kojem je kazao da su odnosu dviju država na neki način "resetirani".

Logar je kazao kako, bez obzira na okolnosti, susjed je susjed i s njim treba imati dobre odnose i oni se trebaju temeljiti na poštovanju, na vladavini prava, ali i na određenoj "kemiji"

Logar, član Slovenske demokratske stranke (SDS) premijera Janše, rekao je da je vlada Mire Cerara podigla tužbu protiv Hrvatske zbog neimplementacije arbitražne presude i time podijelila slovensku politiku te izazvala napetosti s Hrvatskom.

- Cerar je to granično pitanje isticao na svim međunarodnim forumima i cijelo se to vrijeme oko pitanja arbitraže nismo pomaknuli ni korak naprijed - rekao je Logar te dodao da je to izazvalo napetosti u komunikaciji dviju država koje sadašnja vlada smiruje i neriješena pitanja želi riješiti tihom diplomacijom i boljom suradnjom.

Granično pitanje, rekao je, čekat će novu hrvatsku vladu.

Ministar Gordan Grlić Radman u stalnom je kontaktu sa slovenskim kolegom te razmjenjuju mišljenja o temama poput borbe protiv koronavirusa i drugih aktualnih EU tema, kažu iz MVEP-a.

- Slovenija je naš prvi susjed s kojim nas mnogo toga veže, puno je veći potencijal bilateralne suradnje nego što se to do sada koristilo.Vjerujemo da će doći i do bilateralnog susreta kako bi se izravnim razgovorima dao novi zamah našim odnosima - ističu sa Zrinjevca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije