Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slovenska vojnikinja ustrijelila se na Kosovu

kosovo
afp
24.11.2009.
u 17:50

Vojnikinji je dočasnik rekao da mu izruči oružje, a u tom je trenutku prema sebi usmjerila i aktivirala automatsku pušku F2000.

LJUBLJANA - Tri mjeseca nakon dolaska s vojnom misijom slovenske vojske na Kosovo vojnikinja Urška, s nepunih je 30 godina, u utorak u tamošnjoj vojnoj bazi talijanske vojske Villaggio Italia u Peći umrla od posljedica samoozljeđivanja.To je prvi slučaj samoubojstva među pripadnicima slovenske vojske na misiji izvan Slovenije.

Glasnogovornik slovenskog Ministarstva obrane Simon Korez objašnjava da je radni dan slovenska vojnikinja započela preuzimanjem osobnog oružja, automatske puške F2000, ali se ostalim slovenskim vojnicima na predviđenom osposobljavanju nije pridružila. Nakon nekog vremena vojnikinju je pronašao njezin dočasnik.

Vidjevši kako sjedi na klupi, dočasnik joj je prišao, sjeo pokraj nje i pitao zašto nije bilo na obuci i kako joj može pomoći. Vojnikinji je dočasnik rekao da mu izruči oružje, a u tom je trenutku prema sebi usmjerila i aktivirala automatsku pušku F2000.

Slovenska vojska ni danas nije htjela otkriti identitet vojnikinje, samo je naglašeno da je visokoobrazovana, dolazi iz slovenske Štajerske, a u vojsci je od proljeća prošle godine. To je njezina prva vojna misija u inozemstvu, a tijekom priprema i boravka na Kosovu nikada nije tražila psihološku pomoć.

Da se vojnikinja zove Urška spomenula je samo ministrica obrane Ljubica Jelušič naglasivši da će "Urška zauvijek ostati dio slovenske priče na Kosovu i velikog poštovanja prema svim pripadnicima slovenske vojske".

Ključne riječi

Komentara 16

AT
atz
15:17 25.11.2009.

Nemojte praviti visoku politiku od jednog samoubojstva mlade cure koje možda nema nikakve veze sa srpsko-albanskim \"ljubavnim vezama\". A Srbi jbg, dosta sranja ste napravili u zadnjih 100 godina na Kosovu da bi još mogli imati \"pravo glasanja\". Žao mii je. Dosta je žalosno da vas Balkance moraju miriti europske snage jer niste u stanju sami komunicirati na civiliziran način. Eto. To vam je onda okupacija.

OB
-obrisani-
16:36 25.11.2009.

Mora da se najela bakljave pa nije mogla da ih svari, mučenica navikla na krempite nije ni sanjala šta će daje snađe !

OB
-obrisani-
09:59 25.11.2009.

Neka joj je laka crna zemlja. I okupatorski vojnik ima dušu na žalost nije imao pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije