Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak ministara

Slovenska vlada ne razmišlja o pooštravanju režima s Hrvatskom ni zatvaranju granica

Zagreb: Gužve na graničnom prijelazu Bregana
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.07.2020.
u 21:10

Izmijenjeni pozivi za kupanje u Baškoj Vodi i u Piranskom zaljevu

Na sastanku slovenskog i hrvatskog ministra vanjskih poslova, drugog u nešto više od dva mjeseca, jučer u Ljubljani izmjenjivali su se pozivi za ljetovanje. Hrvatski ministar Gordan Grlić Radman pozvao je Anžu Logara da si "umoči noge u more u Baškoj Vodi", mjestu u kojem ljetuje, da bi mu slovenski kolega kazao kako će odmor provesti u domovini, ali mu i uzvratio poziv da dođe u Sloveniju, "na neki bazen ili da zapliva u slovenskom Piranskom zaljevu". 

Ipak, glavna tema razgovora bila je epidemiološka situacija. Slovenska vlada ne razmišlja o pooštravanju režima s Hrvatskom, a ne namjeravaju ni zatvoriti granicu sljedećeg mjeseca kako bi prije početka školske godine spriječili mogućnost zaraze djece, kazao je Logar i opovrgnuo takve špekulacije. Pohvaljena je suradnja epidemiologa, ali je Logar apostrofirao problem putnika iz BiH koji dva dana borave u Hrvatskoj kako bi dobili potvrdu da u Sloveniji ne trebaju u karantenu.

Grlić Radman istaknuo je kako odabirom Slovenije za prvi posjet u novom mandatu šalje poruku koliko je ta zemlja važna te izrazio zadovoljstvo da će zapadni Balkan i proširenje EU tijekom slovenskog predsjedanja iduće godine biti među prioritetima. Povjerenje dviju država se sve više gradi, što bi - moglo se čuti iz neslužbenih komentara - moglo rezultirati i susretom premijera. Referirajući se na neizbježnu temu, granicu, Logar je kazao kako bi taj problem mogao biti riješen u iduće dvije godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije