Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIJENJALA EURE

Slovenka upozorava na dvostruki tečaj: Opekla se na hrvatskoj obali

Ilustracija: Mijenjačnica
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
05.09.2019.
u 15:19

Ne znajući za pravilo dvostrukog tečaja, ušla je u poslovnicu Auro Domusa i promijenila 200 eura te tako izgubila najmanje 140 kuna

Nina Pečenko, slovenska državljanka koja će se uskoro trajno preseliti na otok Prvić, smatra da je izgubila najmanje 140 kuna zbog promjenjivog tečaja koji primjenjuje vodička poslovnica tvrtke Auro Domus. Ne znajući za pravilo poslovnice da ako korisnici mijenjaju do 800 eura tečaj eura iznosi 6,5 kuna, a iznad 800 eura 7 kuna, ušla je u nju u ponedjeljak i promijenila 200 eura.

- Želeći što prije stići na brod koji je iz Vodica prema Prviću trebao krenuti za 15-ak minuta, ušla sam u prvu mjenjačnicu, u ovom slučaju Auro Domusovu kod vodičke gradske tržnice, na Trgu hrvatskih mučenika 2, ne vodeći previše računa o tečaju budući da se, makar je tako bilo do sada, razlika pri zamjeni eura u kune u različitim mjenjačnicama uglavnom mogla mjeriti u nekim sitnijim svotama. Uzela sam novac i račun i požurila na brod. Tek kad sam sjela na brod, pažljivije sam pogledala račun i shvatila da mi je isplaćeno samo 1300 kuna. U nevjerici sam prebrojila i novac. Bilo je točno toliko - prepričala je Pečenko za Šibenski.hr.

Odmah je, kaže, provjerila njihovu internetsku stranice gdje je bio naveden tečaj eura 7,1 ili 7,2 kune. Žalila se pismeno, ali s obzirom na to da joj nije odgovoreno, otišla je osobno u poslovnicu tražiti odgovor.

- Ako ne reagirate odmah, i ako se ne žalite u tom trenutku prije nego ste izišli iz mjenjačnice, onda ne možete više poduzeti ništa. Nakon tri dana vam zaista ne mogu pomoći. Nama je tečaj takav – kakav je. Ako mijenjate do 800 eura u kune, onda je euro 6,5 kuna, a iznad 800 eura je 7 kuna. Takva je tečajna lista, a ja ne određujem tečaj, već mi je zadan u kompjutoru. Kao djelatniku mi je jedino bitno da vam isplatim točan iznos i da uzmem točan iznos od vas. Međutim, ako vama baš u tom trenutku ne odgovara tečaj, možete zatražiti da storniramo račun. Meni to nije problem, ali od onog trenutka kad ste mi otišli iz poslovnice, ja više nemam ništa s tim – kazala je zaposlenica. 

Pečenko priznaje da je ovo njena greška, ali kaže želi upozoriti druge na poslovanje koje smatra nekorektnim

- U biti nitko drugi nije zabrljao nego ja, i to sve zbog silne žurbe da prispijem na brod. Da sam nekim slučajem eure promijenila u pošti u Prvić Šepurini, bilo bi mi isplaćeno 1440 kuna. Uvjerena sam da ovakva praksa nije lijepa turistička preporuka i da bi netko o tome zaista trebao povesti računa - smatra ona.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar future Gohan
future Gohan
16:00 05.09.2019.

Prije 10ak godina, samo mjenjačnice, tečaj je bio bolji od Narodne banke... i onda se sve promjenilo... danas u mjenjačnicu ne idem, recimo tu od Umaga do Pule, "dobar" tečaj je 7,1, večina ispod 7... danas je bolji izbor Banka, nažalost, postali smo mala zemlja za velike prevare... od tzv OPG do premijera, kad, a ima, ali kad naletiš na nešto dobro i pošteno, čuvaj ga ko zjenicu oka svoga...

KO
komunikolog
15:35 05.09.2019.

Vijest za naslovnicu?

DU
Deleted user
16:06 05.09.2019.

Auro Domus su prevaranti pa petu potenciju. Ionako imaju najgori tečaj i još muljaju sve u 15!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije