Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANIKA ZBOG KORONAVIRUSA

Slovenka dezinficirala lice jer ju je poljubio prijatelj koji je bio u Aziji pa završila u bolnici

Zagreb: Priprema odjela za prihvat pacijenata u slučaju dolaska koronavirusa
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
14.02.2020.
u 16:49

Kako u petak prenose mediji, ona je nakon prijateljskog poljupca sa znancem za kojega u tom trenutku nije znala da je boravio u Aziji svoje lice tretirala koncentriranim dezinfekcijskim sredstvom, što je završilo blažim opekotinama i jakom boli, pa je završila u ambulanti hitne pomoći

Da epidemiju koronavirusa prati nepotrebna panika vlastitim primjerom pokazala je 40-godišnjakinja iz okolice Kopra koja je zbog žestoke dezinfekcije završila na hitnoj pomoći.

Kako u petak prenose mediji, ona je nakon prijateljskog poljupca sa znancem za kojega u tom trenutku nije znala da je boravio u Aziji svoje lice tretirala koncentriranim dezinfekcijskim sredstvom, što je završilo blažim opekotinama i jakom boli, pa je završila u ambulanti hitne pomoći.

Infektolog Aloj Ihan tvrdi da panika u slučaju novog  koronavirusa, koji u Sloveniji još nije zabilježen, nema smisla jer je stopa smrtnosti kod te zaraze približno ista kao i kod obične gripe. U Sloveniji je do sada zbog sumnje na zarazu novim koronavirusom testirano šest osoba, ali su rezultati bili negativni. Nacionalni institut za javno zdravlje naveo je u priopćenju za javost  da se mortalitet od spomenute zaraze u Kini za sada procjenjuje na dva do 4 posto, te da je smrtnost veća u prvom redu kod starijih osoba s kroničnim bolestima.

Kako prenose slovenski mediji, štete od pojave novog koronavirusa mogao bi imati kratkoročno slovenski turizam jer su iz Azije, pa i Kine zadnjih godina u porastu turističke ture i kraći turistički aranžmani, pa je već otkazano više grupa turista iz Azije koje su ovaj i idući mjesec trebale posjetiti Postojnsku jamu i druge prirodne znamenitosti.

Zadnjih  je tjedana, unatoč navodima stručnjaka da je hrana u popularnim kineskim restoranima sigurna, znatno smanjen posjet ljubitelja te hrane, pa im je promet pao i do 50 posto.

VIDEO Studentica Anamaria Matušek iz kineskog Wuhana vratila se u Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 3

AA
aabbcc
19:08 14.02.2020.

Jedino ostalo da svi nosimo marame i burke preko glave i naocale a ne da kritikujemo napredne koje to imaju.

Avatar macor42
macor42
18:08 14.02.2020.

Ne pomaze ni zilet zica na granicama kad je Corona u pitanju :)

Avatar Ka_poel
Ka_poel
16:55 14.02.2020.

Neuka tuka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije