Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak ministara

Slovenija tvrdi da je i Mađarska za poštivanje arbitražne presude

Karl Erjavec
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
11.07.2017.
u 00:15

"Ministar Szijjarto je istaknuo značaj poštovanja međunarodnog prava i odluka međunarodnih arbitraža, o čemu i Mađarska ima svoja iskustva s Hrvatskom"

Mađarska smatra da se arbitražna odluka o granici između Hrvatske i Slovenije mora provesti, objavilo je u ponedjeljak slovensko ministarstvo vanjskih poslova nakon susreta slovenskog i mađarskog šefa diplomacije Karla Erjavca i Petera Szijjarta u Budimpešti.

Erjavec se sa Szijjartom sreo na sastanku Višegradske skupine u proširenom formatu, s Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom.

Tom ga je prilikom upoznao i rezultatom granične arbitraže između Slovenije i Hrvatske koju Zagreb ne priznaje.

"Ministar Erjavec je mađarskog kolegu izvijestio da je arbitražni sud dao konačnu presudu o granici te naglasio kako očekuje da će je poštovati i hrvatska strana jer je riječ o konačnom i obvezujućem pravorijeku za obje strane", stoji u priopćenju slovenskog ministarstva.

"Ministar Szijjarto je istaknuo značaj poštovanja međunarodnog prava i odluka međunarodnih arbitraža, o čemu i Mađarska ima svoja iskustva s Hrvatskom", dodaje se.

Slovenija i Mađarska su dvije susjedne države koje zaključene dogovore poštuju i primjenjuju, rekao je Erjavec, prenosi slovenska tiskovna agencija STA.

Na sastanku o infrastrukturnom povezivanju i potpori europskoj perspektivi država jugoistočne Europe koje još nisu članice EU-a bila je i hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Komentara 43

PU
Pukovnik
01:12 11.07.2017.

Pa da je i Papa, Sveti Petar, Engleska Kraljica Elizabeta i Dalaj Lama za postivanje arbitrazne presude Hrvatska nije!

PI
pinkec
06:16 11.07.2017.

Erjavi laže, a tko laže taj i krade (slučaj sa Ljubljanskom Bankom!) a tko krade, ... bježi što dalje od lopova!

CE
centirion
05:57 11.07.2017.

Malo obratite pažnju! Čovijek sa ovakom njuškom nemože biti pošten !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije