Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stav SAD-a

Erjavec američkim senatorima izrazio nezadovoljstvo zbog arbitraže

Karl Erjavec
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
15.08.2017.
u 17:43

Senatorima, koji su u posjetu Sloveniji nakon Hrvatske, slovenski je ministar rekao da način rješenja slovensko-hrvatskog graničnog pitanja može biti model i za druge granične prijepore u regiji

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izrazio je danas skupini američkih senatora nezadovoljstvo Slovenije  pozicijom Washingtona glede presude arbitražnog suda o graničnom prijeporu Slovenije s Hrvatskom koji SAD smatra bilateralnim pitanjem i ne želi zauzimati strane.

Erjavec je u razgovoru sa senatorima na Brdu kod Kranja rekao kako je stajalište slovenske vlade da se tu radi o pitanju poštivanja međunarodnog prava i odluke koju je donio arbitražni sud koju Hrvatska ne priznaje jer je Slovenija kontaminirala sud, prenijela je Slovenska tiskovna agencija STA.

Što se tiče granice između Slovenije i Hrvatske, kazao je senatorima Erjavec, tu je arbitražni sud donio konačnu presudu o kopnenoj i morskoj granici ponovivši više puta izrečeno stajalište da će Slovenija odluku arbitara poštovati i da to očekuje i od Hrvatske.

Senatorima, koji su u posjetu Sloveniji nakon Hrvatske, slovenski je ministar rekao da način rješenja slovensko-hrvatskog graničnog pitanja može biti model i za druge granične prijepore u regiji jer su sređene granice jedan od čimbenika za jačanje stabilnosti.

Komentara 72

MU
Muncimir
18:07 15.08.2017.

Erjavec slican je cindravom i streberskom dijetetu iz osnove skole koje drugu djecu stalno lazno tuzaka uciteljici. Interesantno kako Slovenci ne dizu vecu frku oko pitanja Savudrijske vale ... mozda sami vise ne vjeruju u za sebe sretan ishod?

DU
Deleted user
17:58 15.08.2017.

gospodine erjavec sto je slovencima vase kopno to je nama hrvatima nase more komadati nase more necete ni vi ni bosnjaci ni crnogorci ni drugi more je hrvatsko i samo hrvatsko

BF
bf2
18:10 15.08.2017.

podmazali suce koji su očekivano i pošteno ispunili ono što je plaćeno,pa sada cvile svakom tko ih je (ili nije) voljan slušati zato što smo ih mi otkantali. Mogu s ponosom reći da godinama ne kupujem slovenske proizvode

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije