Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESTI NA VESTI

Slovenci pripremaju novi referendum

20.02.2009.
u 14:33

U Sloveniji se priprema još jedan referendum, a njegov je zagovornik u Koruškoj poznati pas dalmatiner Janša. Da bi se njegova namjera ostvarila, potrebno mu je barem 2500 potpisa. Rerefendumsko pitanje koje će ovaj Janša postaviti glasi: jeste li za to da se u podalpskoj Sloveniji ukinu tzv. domoljubne stranke poput Stranke (protiv) slovenskog naroda i Komunistička partija Slovenije?

Svaki tjedan referndum jedan
Na ovakav potez dalmatiner Janša odlučio se nakon što je shvatio da je u vremenima gospodarske krize apsurdno raspisivati referendum koji bi slovenske porezne obveznike stajao oko tri milijuna eura.

Kako bi se skupio novac za mogući referendum o hrvatskom ulasku u NATO, pas Janša je predložio da svaki muški potpisnik mlađi od 21 i stariji od 50 godina odmah uplati 50 eura u državni proračun, dok će ta cijena za žene i sve ostale iznositi jedan euro.

Potpisi se mogu poslati na e-mail adresu jansa.co@gmail.com.

Šala na vlastiti račun
Možda ste pomislili da vam sada više ništa nije jasno, ali cijela priča je zapravo satirični prilog slovenskoga internetskog portala Vest kojim se ismijava inicijativa za raspisivanje referenduma o hrvatskom ulasku u NATO. S obzirom da je glavni zagovornik referenduma čelnik marginalne stranke SSN, autori priloga htjeli su pokazati kako svatko, pa čak i pas, u Sloveniji može pokrenuti inicijativu za referendum i tako potrošiti novac poreznih obveznika.

A.Be

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije