Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenci i korona

Epidemiolozi zgroženi: Slovenci igraju ruski rulet s koronom

Koprivnica: Gotovo stopostotni odaziv građana na cijepljenje Pfizer cijepivom
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
15.04.2021.
u 09:13

Slovenska vlada izjednačila je pravila za građane s imunitetom nakon preboljene korone i one koji su cijepljeni, no to im se sad obilo o glavu

Brojni Slovenci odlučili su se namjerno zaraziti koronavirusom zato što je slovenska vlada najavila da imaju ista prava kretanja i putovanja kao i osobe koje su se cijepile. Slovenski epidemiolozi sada su zgroženi time i pozivaju građane da prestanu s ovim ruskim ruletom prenio je Kurir.rs

"Svatko tko se namjerno zarazi riskira teži oblik bolesti", rekla je epidemiologija Mateja Logar i nadodala kako slovenska vlada razmatra ograničenja odnosno mijenjanje pravila putovanja.

Na opasnosti namjernog izlaganja upozorio je i infektolog Tomaš Zovko sa Sveučilišnog medicinskog centra u Ljubljani.

"Još uvijek ne znamo puno o ovoj bolesti. Nepredvidljiva je i ne znamo koje su dugoročne posljedice, posebice za mlade pacijente." Upravo iz tog razloga istaknuo je kako je puno sigurnije pričekati cijepljenje i tako steći imunitet.

 

Ključne riječi

Komentara 22

GE
geler203
09:38 15.04.2021.

"Još uvijek ne znamo puno o ovoj bolesti. Nepredvidljiva je i ne znamo koje su dugoročne posljedice, posebice za mlade pacijente." A kako onda znate da cjepivo djeluje?

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
10:10 15.04.2021.

Polako ulazi u praksu i prihvaćanje da samo cijepljeni imaju prava na putovanja i još štošta. Uskoro ni negativan test neće biti dovoljan 🤔

BI
billynik
09:57 15.04.2021.

Sad nam prenosite članke iz Kurira, gdje je to dno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije