Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na granici

Slovenci darovali Kumrovčane zastavom i štrikom ih povukli u EU

'kumrovec3_mlm_zag_020513'
Foto: ''
1/3
03.05.2013.
u 12:00

Pojelo se oko 300 litara srnećeg gulaša te popilo 500-injak litara gemišta, a sve je bilo besplatno

Već tradicionalno početkom svibnja, ove godine po osmi put, na mostu koji povezuje kumrovečko naselje Gmajnu sa slovenskim Kunšperkom u Bistrici ob Sotli, održali su se \"Susreti na mostu\". Ove godine s jedne i druge strane Sutle okupilo se 700-injak ljudi. Za hranu i poslugu te glazbu bili su zaduženi Kumrovčani, za vino i ostalu pijaču pak Slovenci.

Natpjevavanje

Susret je počeo već tradicionalnim natpjevavanjem podno Cesargrada i Kunšperka slovenskog zbora iz Bistrice ob Sotli i kumrovečke Zipke, a nakon toga načelnik Bistrice ob Sotli Franc Debelak uručio je kumrovečkom Dragutinu Ulami zastavu Europske unije i dva mjeseca prije ulaska Hrvatske u EU. Nakon pozdravnih govora, druženje je moglo započeti. Kad su lovci skuhali i podijelili više od 300 litara lovačkog srnećeg gulaša te je besplatno podijeljeno i popijeno 500-tinjag litara gemišta, sve je bilo spremno da se pokaže tko je bolji na sportskom polju. U malonogometnim utakmicama Kumrovčani su bili uspješniji - mladi su pobijedili s 8:1, dok su veterani bili nešto skromniji - pobijedili su s 3:1. No, šećer na kraju bilo je potezanje štrika - prvo s obućom na samom mostu, a potom i bosonogi i direktno preko Sutle - pa tko bu koga potegel u vodu. U oba ljuta boja ekipe su poveli općinski načelnici Debelak i Ulama i u oba Slovenci su bili uspješniji i tako štrikom Kumrovčane i simbolično povukli u Europu.

\'Vidimo se i dogodine\'

No, Kumrovčani ipak nisu htjeli u vodu već su tek popadali u korito Sutle. No bilo je i onih hrabrijih koji su unatoč ipak još hladnoj Sutli, na \"meji\" otvorili i sezonu kupanja. Za dobro raspoloženje pobrinuli su se Optimisti koji su svirali na kamionu, a pjesma i ples potrajala je do sitnih sati. Uz neizostavo - vidimo se i dogodine na istom mjestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije