Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moderni domaćini

Slovenci boravak u luksuznoj vili u Istri platili - bitcoinima

Vile Istria Nuova
22.05.2019.
u 13:29

U kompleksu triju luskuznih vila Istria Nuova na ulazu u selo Režance, otvorenom protekli vikend, može se plaćati svim kriptovalutama.

U istarskom seocetu Režanci, gotovo 20 kilometara od mora, već su se navikli na turiste. Kompleks triju dizajnerskih vila Istria Nuova, raštrkanih duž ulaza u selo, službeno je otvoren prooteklog vikenda, ali goste prima već mjesecima. I to ne bilo kakve.

Za tjedan dana u jednoj vili - a sve tri, uključujući i namještaj, dekor, unikatne slike na zidovima..., nose potpis Omera Berbera i njegova sina Tarika - valja izdvojiti po pet-šest tisuća eura. Svaka može primiti deset osoba, a taj su si luksuz, i prije nego je ovaj mini resort s grijanim bazenima, ultra modernom teretanom, infra saunom, parnim kupatilom... završen do zadnjeg detalja, priuštili pretežito Englezi, Škoti, Francuzi, Amerikanci te poneki domaći gosti. Sve mahom ljudi u ozbiljnijim godinama, koji traže miran obiteljski odmor u doticaju s prirodom i lokalnom zajednicom ili su poslovni gosti na konferencijama i sličnim događanjima.

U turistički kompleks u općini Svetvinčenat, Istria Nuova, uloženo je oko tri milijuna eura. Zajednički je projekt švcarskog kapitala i ovdašnjih investitora Stevana Jovanovića i Valentina Sove, čija je filozofija ne samo ići ukorak s vremenom, nego i malo brže od toga. Boravak u resortu Istra Nuovo može se, naime, platiti i kriptovalutama. Direktor prodaje Andrea Vitas otkriva da su neki gosti već iskoristili tu mogućnost.

- Da, bila je to skupina gostiju iz Slovenije. Platili su u bitcoinima. Zbog moguće promjene vrijednosti takva se transakcija, inače, mora obaviti u 15 minuta, a tako je i bilo - kaže A. Vitas, koji otkriva da većina njihovih gostiju tijekom odmora ne ode dalje od samog Režanca.

- To smo i željeli. Kompleks ima oko 11.000 četvornih metara, a gostima je na raspolaganju i golf vježbalište, teren za boćanje, odbojku i badminton, a mogu birati hoće li potpunu intimu ili žele kuhara na poziv, spremačicu, instruktora za golf, jogu... Naša je filozofija da ne smije biti neispunjenih zahtjeva.

Naš sugovornik kaže da je Istria Nuovo već solidno popunjena za ovu sezonu, ali i da dijele sudbinu cijelog turizma, koji će više nego prijašnjih sezona morati poseztai za last minute prodajom.

Komentara 2

ST
Stipan
18:22 22.05.2019.

Lijepo je ovo čuti i vidjeti u Istri.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
18:04 22.05.2019.

I? Nikad se nije čulo za kripto valute? Želi li se pokazati Slovence kao napredne? Ako netko ne zna za kriptp valute ne mora značiti da je cijela Hrvatska nazadna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije