Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisak politike

Slovačka javna televizija na udaru kritika: dali otkaz četvorici novinara

Prosvjed nakon ubojstva novinara Jana Kuciaka
Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS/PIXSELL
03.05.2018.
u 00:20

RTVS, koju financiraju porezni obveznci, odbila je reći zašto je otpustila novinare

Slovačka javna radiotelevizija (RTVS) našla se na udaru kritika zbog prošlotjednog otkaza četvorici novinara koji su u otvorenom pismu upozorili na pritisak politike na državni medij.

Nakon ubojstva istraživačkog novinara krajem veljače koje je pokrenulo val najvećih prosvjeda u zemlji od pada komunizma 1989., ti su otkazi izazvali dodatnu zabrinutost za slobodu medija u toj srednjoeuropskoj državi.

U otvorenom pismu 4. travnja, zaposleni na RTVS-u kažu da "rade u neprijateljskoj klimi ... i suočavaju s pritiscima da u svoje priče uključe ljude koji dezinformiraju medije, koji nisu stručni ili imaju političke ambicije".

Prosvjed nakon ubojstva novinara Jana Kuciaka
1/10

Također upozoravaju da novi urednici, koji su nekoć bili glasnogovornici ministarstava pod kontrolom stranaka vladajuće koalicije, nisu uveli nikakav mehanizam radi sprečavanja sukoba interesa.

RTVS, koju financiraju porezni obveznci, odbila je reći zašto je otpustila novinare, a potez uprave kritizirale su oporbene stranke, profesori na glavnom sveučilištu u Bratislavi te Reporteri bez granica.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:09 03.05.2018.

Hrvati, ucite od Slovaka zbog cega se protestira i kako se rusi vlada protestima zbog korupcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije