Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ Nakon 12 dana Branko Šimunović pušten iz pritvora

Slobodu za slatinskog dogradonačelnika tražio oštećeni Josip Penzer

03.12.2008.
u 15:07

U Općinskom sudu u Slatini danas je održana glavna rasprava u vezi optužnog prijedloga protiv slatinskog dogradonačelnika Branka Šimunovića (58), kojega ODO Slatina tereti da je počinio kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te prijevare na štetu Josipa Penzera (54) i Grada Slatine u iznosu od oko 14.200 kuna.

U petosatnoj raspravi sud je saslušao oštećenika Josipa Penzera i pet svjedoka, te je na prijedlog odvjetnika Vladimira Gredelja i uz suglasnost Romea Walera, općinskoga državnog odvjetnika, odlučio da, nakon 12 dana zadržavanja zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dogradonačelnika B. Šimunovića pusti iz pritvora da se brani sa slobode.

- U raspravi se pokazalo da J. Penzer nije podnositelj prijave, već da je to izvjesni Tomljanović. Sam Penzer bio je proturječan u svojim izjavama, a na kraju je sam zatražio od suda da prekine ovu farsu i da Šimunovića pusti njegovoj obitelji. Ovaj slučaj trebao bi otvoriti pitanje zloporabe instituta kaznene prijave i uhićenja dogradonačelnika na temelju optužbe koja je ovako slabo utemeljena - izjavio je odvjetnik Vladimir Gredelj. Sljedeća rasprava trebala bi se održati 18. prosinca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije