Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Rent-a-car

Slobodana Ljubičića opet čeka optuženička klupa

\'13.11.2009., Zagreb, Hrvatska - Na opcinskom kaznenom sudu u Zagrebu odrzano je rociste za Zagreb. Ceste-malverzacije i zlouporabu polozaja i ovlasti. Na sudu su se pojavili optuzeni Josip Sabljic i
Robert Anić/PIXSELL
18.11.2010.
u 22:16

Ljubičić je lani u Zagrebu bio oslobođen zbog afere s rent-a-carom, no sud u Virovitici prihvatio je žalbu tužiteljstva i naložio novo suđenje

Slobodanu Ljubičiću, bivšem predsjedniku uprave Zagrebačkog holdinga, ukinuta je oslobađajuća presuda zbog optužbe da je Stipi Ćoriću, koji je u međuvremenu umro, neosnovano dopustio korištenje rent-a-carom. Ljubičiću će se, nakon što je prihvaćena žalba tužiteljstva, ponovno suditi. Proces protiv Stipe Ćorića, koji je bio nepravomoćno oslobođen da je na račun Zagrebačkih cesta vozio unajmljeni automobil, zbog njegove je smrti obustavljen.

Prihvaćene su i žalbe Josipa Sabljića i Srećka Vukmanovića koji su bili nepravomoćno osuđeni zbog krađe betona u Zagrebačkim cestama te će im se opet suditi. Sabljić je bio osuđen na osam mjeseci zatvora, a Vukmanović uvjetno.

Potvrđena je oslobađajuća presuda bivšem šefu čuvarske službe u Zagrebačkim cestama Krešimiru Marku Artukoviću. Iako je Ljubičić lani bio oslobođen, Županijski sud u Virovitici, kojem je predmet ustupljen sa spisima "zagušenog" zagrebačkog Županijskog suda, utvrdio je da se ne može prihvatiti zaključak Općinskog kaznenog suda kako nema dokaza da je Ljubičić počinio kazneno djelo.

Ističu da sud nije prihvatio iskaz Igora Rađenovića da ga je Ljubičić u više navrata molio da Ćoriću, koji je bio na bolovanju, ostavi na korištenje unajmljeni auto, a kada je on to odbio, Ljubičić je sam odlučio da će 22.640 kn na ime Ćorićeva korištenja auta platiti Holdingova podružnica Stanogradnja, iako u njoj Ćorić nije bio zaposlen. Sud je dao za pravo tužiteljstvu da je Ljubičić o tome mogao odlučiti samo na prijedlog Rađenovića.

Komentara 2

Avatar mmelcic
mmelcic
09:09 19.11.2010.

Koja budalaština! Da predsjednik Uprave Holdinga ne može nešto odobriti mimo direktorčića jedne podružnice! Pitajte Čovića da li je sve svoje samovoljne poteze vukao tako da je za njih prethodno dobivao prijedloge direktora podružnica. Sad će se opet Ljubičića mjesecimaa povlačiti po crnim kronikama zajedno s ovim kradljivcima šodera. Koliko ga poznam on će šutjeti i na kraju će glupa prijava biti odbačena i opet mu se nitko neće ispričati. Bilo bi fer da intervenira Rađenović kojega je, nota bene, Ljubičić i zaposlio u Holdingu.

Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:33 19.11.2010.

\"... neosnovano dopustio korištenje rent-a-carom\" eeee, jesu ga našli za pravu stvar optužiti.... Ljubičić - lik koji je torbatio po Zagrebu, koji je MILIJUNE eura donosio u torbama, kada je Ikea trebala doći u Zagreb, on je vlasnika tražio 33 milijuna € da bi dobili papire.... i sada jedino što su mu prikačili je \"neosnovano dopustio korištenje rent-a-carom\" smiješno... prava banana država...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije