Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBODAN UZELAC

Bivši SDSS-ov čovjek u vladi: Trebaju se ostvariti uvjeti da Srbi dođu u Knin

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
01.08.2020.
u 17:06

- Mogu samo reći da se nadam da nije riječ o tome da potpredsjednik Medved ide u Grubore, a da će se zauzvrat, recimo, 'Za dom spremni' legalizirati u iznimnim situacijama - kazao je

Prvi SDSS koji je obnašao dužnost potpredsjednika Vlade je bio Slobodan Uzelac, no za razliku od Borisa Miloševića koji će doći u Knin na obljetnicu Oluje to nitko nije tražio od Uzelca za vrijeme njegova mandata. 

- Niti jednom članu moje vlade ne priznajem da je u procesu ulaska u Europsku uniju pridonio više nego ja, točka. Kad je u pitanju Knin, nisam bio budala, pa da bih išao tamo kako bih bio meta. Što bih ja tek doživio, kad su premijera Milanovića onako dočekali. Nije mi na pamet padalo da 5. kolovoza idem u Knin. A nije na mene bilo niti pritiska u tom smislu. Na posljednjoj sjednici užeg kabineta vlade u srpnju, premijer Sanader, a zatim premijerka Kosor rekli bi da se svatko tko želi ići u Knin prijavi tajnici, a ja se nisam nikad prijavio. I nitko mi zbog toga nije ništa zamjerio, nisu me nagovarali, bili su svi prema meni krajnje korektni - rekao je  Uzelac za Novi list.

On smatra da se moraju stvoriti pretpostavke da bi predstavnik SDSS-a 5. kolovoza došao u Knin.

- Na tom se, koliko shvaćam, sada radi. Oluju se mora sagledavati u cjelini. Ne možemo pristati samo na dio istine. Jesu li se stekli uvjeti da potpredsjednik Milošević već ove godine bude u Kninu, ja to ne znam. Mogu samo reći da se nadam da nije riječ o tome da potpredsjednik Medved ide u Grubore, a da će se zauzvrat, recimo, 'Za dom spremni' legalizirati u iznimnim situacijama. Protiv toga sam odlučno, Hrvatska može biti samo antifašistička država - zaključuje Uzelac.

Ključne riječi

Komentara 17

KI
KidamNaLijevo
17:46 01.08.2020.

Ni ja se ni sam nadao da će gospodin Vojislav Stanimirović proći bez ikakve kazne. Čovjek koji je viđen, preživjeli imenovali, koji je prikazivan na našim televizijama a i televizijama Srbije pa čak CNN-a i BBC-a kao doktor s oružjemm oko pasa, koji je odvodio ljude koji se nisu vračali, slobodno šetka.

BR
bruno2110
19:13 01.08.2020.

Za dom spremni se nema što legalizirati jer je on već legalan . Ti nemaš što raditi u Knin jer ne priznaješ da ste bili agresori , drugi srbi koji su se borili kao branitelji , branili Hrvatsku nemaju dvojbe, oni idu Knin i slave pobjedu i oslobođenje od agresora .

ER
EroK
19:18 01.08.2020.

Zašto? Je li zato što si dio agresije nad Hrvatskom? Bojiš se istine, kao onaj crni, tamjana! Ti češ nam davati upute i savjete? Sram te bilo, ako poznajes i razumješ tu riječ, njen značaj? Vjerujem to nije u tvomm DNK-u, niti DNK-u tvojih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije