Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ICTY

Praljak popio otrov! Pogledajte trenutak zbog kojeg je prekinuto suđenje

Slobodan Praljak
Foto: Screenshot
1/7
29.11.2017.
u 12:09

Još uvijek se službeno ne zna što je popio Praljak, no suđenje je nakon toga prekinuto.

Nakon što mu je sudac potvrdio presudu na 20 godina zatvora, Slobodan Praljak u znak protesta uzeo je nešto sa stola i nagnuo nad usta.

– Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu – kazao je Praljak prije neočekivanog poteza u haaškoj sudnici.

Sudac je nastavio sa suđenjem, no u jednom trenutku suđenje je prekinula braniteljica. Kazala je kako joj je rečeno da je popio otrov. Praljak je kasnije preminuo.

Grčeviti izraz lica

Kako javlja naš reporter iz haaške sudnice Tomislav Krasnec, nakon što je čuo da je pravomoćno osuđen na 20 godina zatvora, general Slobodan Praljak popio je nešto iz bočice, sjeo na svoj stolac i odmah poprimio izgled lica kao da je u bolovima i mukama. 

Slobodan Praljak
1/16

Dok je Praljak pio iz bočice, u toj sekundi na galeriji sudnice čuo se glasni krik: “Neee!”

Vidjeli smo Praljka kako crveni u licu i poprima grčeviti izraz kao da osjeća bolove.

Jadranko Prlić i Bruno Stojić, koji su prije Praljka čuli pravomoćno potvrđene svoje kazne zatvora od 25 i 20 godina, odmah su se okrenuli prema Praljku i stali ga ispitivati je li dobro. Ali iza neprobojnog stakla, koje dijeli sudnicu od galerije, nije se moglo jasno čuti što govore. No, Prlić je prvi apelirao da se Praljku priskoči u pomoć, očito strahujući da je u bočici bilo nešto što je prouzročilo bolove.

Ključne riječi

Komentara 118

CO
Cody01
12:18 29.11.2017.

Gospodine Generalu hvala vam na svemu sto sto ucinili za Hrvatski narod. Hvala, Domovini vjeran !!

Avatar Slavonija87
Slavonija87
12:20 29.11.2017.

Generale vaš čin će ući u povijest i pamtit će se više od njihove jadne i nepravedne presude. Bog vam pomogao.

ZE
zebra11
12:20 29.11.2017.

Praljak iako osuđen bi bio vrlo brzo pušten zbog prakse haškog suda da osuđene puštaju nakon 2/3 odsležana kazne, a Praljak je u Hagu već 13 godina. Praljak se ne miri sa presudom koja je politička i bolje i u smrt nego živjeti sa takvom nebuloznom i nepravednom presudom gdje se najmalobrojniji narod u BiH osuđuje, a muslimanske i srpske zločince štiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije