Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLOG SMRTI

Obdukcija tijela Slobodana Praljka pokazala da je popio kalijev cijanid

praljak
01.12.2017.
u 21:12

"To je rezultiralo prestankom rada srca, što je razlog smrti na koji se sumnja”, priopćilo je javno tužiteljstvo u Haagu.

Obdukcija tijela Slobodana Praljka, koji je popio otrov u sudnici nakon što je čuo da je pravomoćno osuđen kao ratni zločinac, započela je u 11 sati u forenzičkom laboratoriju u Haagu, neslužbeno doznaje Večernji list na mjestu događaja.

 

Obdukciji su prisustvovali i obducent i toksikolog iz Hrvatske, a sinoć je iz nizozemskog javnog tužiteljstva priopćen preliminarni nalaz: Praljak otrovao kalijevim cijanidom. "To je rezultiralo prestankom rada srca, što je razlog smrti na koji se sumnja”, priopćilo je javno tužiteljstvo u Haagu.

Na obdukciji su bila prisutna i dva hrvatska stručnjaka. U dogovoru sa sudom u Haagu i hrvatskim vlastima oni su bili promatrači na obdukciji tijela Slobodana Praljka.

Ne zna se kada će biti prevezen u Zagreb

Tijekom prijepodneva nitko još nije mogao reći kad se očekuje da pokojnikovo tijelo bude spremno za transport u Hrvatsku.

Obdukciji su, kako nam je prenio jedan izvor u Haagu, prisustvovali i obducent i toksikolog iz Hrvatske, poslani jučer iz Zagreba specijalno s tim ciljem da sudjeluju u ovom dijelu neovisne istrage nizozemskih istražitelja o okolnostima samoubojstva pravomoćno osuđenog ratnog zločinca u sudnici Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.

Otprilike sat vremena nakon što smo doznali neslužbene informacije, sa službenom potvrdom oglasili su se i nizozemski tužitelji koji vode istragu.

"Jutros je započela obdukcija tijela gospodina Praljka. Dva hrvatska stručnjaka prisutna su kao promatrači na zahtjev ICTY-ja. Rezultati još nisu dostupni", priopćio je haaški ured javnog tužiteljstva Nizozemske na svom profilu na Twitteru.

Komentara 90

IJ
IJaSamAntinfašist
15:18 01.12.2017.

Znaci u sljedecem ratu se trebamo ponasati kao srbi i mudjahedini i sve prolazi. Dobro je za znati.

MA
matti
15:32 01.12.2017.

Kada ce Mesic,Pusic,Josipovic,Milanovic pred sud drugovi iz HDZa?

LA
laurel
17:13 01.12.2017.

"Obdukcija Slobodana Praljka" ??? Zar ne bi bilo ispravnije : obdukcija tijela Slobodana Praljka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije