Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza neće ugroziti HRZ, ali može smanjiti tempo modernizacije

Sljedeće godine nema kupnje zrakoplova

12.12.2008.
u 13:06

Ministar obrane Branko Vukelić danas je na obilježavanju 17. obljetnice Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u zrakoplovnoj bazi u Zemuniku izjavio da MORH dijeli sudbinu svih u zemlji po pitanju krize, ali da je unatoč njoj proračunu predviđeno dovoljno sredstava da se svi najvažniji projekti nastave. Naglasio je da je interes Hrvatske razvoj oružanih snaga i samostalan nadzor zraka, mora i teritorija, te da stoga proces modernizacije oružanih snaga ide dalje.

- Neće biti zastoja, ali bit će malo slabiji tempo. No, neće biti ugrožen ni jedan dio oružanih snaga, ali gledajući današnju krizu logično je da ne možemo sada govoriti da je iduća godina godina nabavke novih ili rabljenih zrakoplova. Nama je ove godine cilj bio prikupiti ponude, a iduće godine trebamo napraviti dobru analizu i predložiti odluke državnom vrhu - rekao je Branko Vukelić. Istakao je kako hrvatski MIG-ovi imaju vijek trajanja do 2011.godine, no da to ne znači da će oni te godine prestati letjeti.

- Normalno je da ćemo i svoje MIG-ove održavati u sposobnosti letenja i nakon 2010. godine jer, krenemo li u nabavku 2010. godine do 2011. godine je kratko vrijeme da bismo imali svoju eskadrilu - rekao je Branko Vukelić te istakao kako neće biti zastoja u nabavci kanadera i stvaranju hrvatskih protupožaranih snaga još respktabilnijima.

Dodao je kako nitko nikad nije rekao da će baza u Zemuniku biti NATO-ova baza, ali da je Zemunik mjesto koje je predviđeno za potporu hrvatskim saveznicima. Najavio je sudjelovanje hrvatskih vojnika u mirovnoj misiji na Kosovu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije