Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vau-Vau Amigo

Slijepi Riki, spašen s lanca, u boksu čeka svoju sreću

Vau-Vau Amigo
Foto: Privatni album
1/6
13.05.2016.
u 19:20

U Predavcu živi 90 pasa, svi su cijepljeni i čipirani, ženke sterilizirane, a često im nedostaje i hrane

U skloništu Udruge za zaštitu životinja Vau-Vau Amigo u Predavcu, u blizini Bjelovara, živi 90 pasa. O njima se brine tek nekoliko volontera.

Neki od pasa godinama su već u azilu, nitko nikada nije pitao za njih, pa volonteri gube nadu da će ikada pronaći dom. No, njihov život nije ugrožen, jer u ovom azilu psi se ne ubijaju.

– Prepušteni smo sami sebi i dobrim ljudima koji nam pomažu. Nedugo smo od Županije dobili 5000 kuna kojima smo dug kod veterinara smanjili na 15.000 – kažu volonteri. Iznosio je on i 30.000 kuna, i sve zato što su psi uredno cijepljeni i čipirani, a ženke sterilizirane. Ljubavi ima za sve dovoljno, ali im hrane često nedostaje pa se snalaze kako znaju, kombiniraju i dijele. Na nevolju nikad ne okreću glavu. Nisu to napravili ni kad je zatražena pomoć za Rikija, slijepog psa kojeg je vlasnik držao na lancu.

– Mjesecima je trpio nesnosne bolove. Lanac koji je imao oko vrata svakim danom mu je sve više rezao vrat, urastao u meso. Apel jednog čovjeka spasio je Rikiju život. Uz pomoć veterinarskog inspektora i Šape iz Bjelovara spasili smo ga. Kad se probudio nakon anestezije i vidio da nije na lancu, nije mogao vjerovati. Trčkarao je, izležavao se na travi, išao od jednog do drugog, kao da nas pita: "Zar sam stvarno slobodan"? – priča Anabela Ivorek, volonterka koja je i sama sudjelovala u akciji spašavanja. No, privremeni smještaj nije trajao vječno i Riki je stigao u azil. Pridružio se grupi pasa koji vjerojatno nikada neće biti udomljeni.

– Zar smo ga spasili s lanca da do kraja života u boksu čeka svoju sreću? – pita se Anabela. Osim Rikija u azilu ima još starijih pasa. Ako im želite pomoći, hrane, grickalica, ogrlica, lajni, deka i ručnika uvijek im nedostaje. A dobro bi im došla i koja novčana donacija, da još malo smanje dug kod veterinara. Uplatiti možete na račun u Erste banci, IBAN HR8324020061100610974.

Na njihovoj Facebook-stranici objavljeni su psi koji traže dom, Anabela predstavlja neke od njih.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar arhaika
arhaika
14:25 14.05.2016.

jadni preslatki psici. dajte objavite racun da se mogu uplatiti donacije ili kontakt telefon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije