Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaiskrilo između vlasti i oporbe:

'Slično je Tuđman napravio nakon Oluje, ali znate što? Plenković nije Tuđman'

Borić i Ostojić
Foto: HRT screenshoot
1/4
19.05.2020.
u 08:48

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš rekla je da se previše puta u sazivu osjećala nelagodno i neugodno, pri čemu je spomenula "pretrčavanje" HNS-a koji je izdao svoje birače

Mislim da smo odradili dobar mandat, rekao je HDZ-ov saborski zastupnik Josip Borić u HRT-ovoj emisiji ''U mreži Prvog'' nakon jučerašnjeg raspuštanja Sabora, dok su Anka Mrak Taritaš, Rajko Ostojić i Boris Miletić iz oporbe iznijeli niz kritika, spomenuvši, između ostalog, ''pretrčavanja'' zastupnika i neprihvaćanje oporbenih inicijativa.

Borić je istaknuo da su, kao većina, izglasali sve potrebno da bi vlast mogla normalno funkcionirati, to jest ono što je Vlada predlagala i što je išlo u korist hrvatskih građana.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš rekla je da se previše puta u sazivu osjećala nelagodno i neugodno, pri čemu je spomenula "pretrčavanje" HNS-a koji je izdao svoje birače. – I tako je nastala ova trgovačko-ucjenjivačka koalicija koja karakterizira ovaj saziv Sabora – dodala je Mrak Taritaš.

Video: Maras Jandrokoviću donio kacigu: “Čujem da ste alpinist!”

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić misli da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković sjajno postavio dijagnozu kad je rekao da su se raspustili. – Od prvog dana su se raspustili, a Jandroković je onaj koji je to trebao posložiti. Zbog takvog dirigenta raspustili su se. Zbog takvog dirigenta i kompozicija i izvedba bila je katastrofalna – istaknuo je Ostojić.

Dodao je da se saborski zastupnici mogu ponašati "kako ih volja", ali se predstavnici Vlade ne smiju tako ponašati. – Nikad premijer nije fizički napadao nekog saborskog zastupnika do sada – rekao je Ostojić.

Na komentar urednice i voditeljice Jasmine Popović da Jandroković nije odgovoran za prelaske s liste na listu ili iz stranke u stranku, Ostojić je odgovorio da je odgovoran "njihov guru" Vladimir Šeks. Borić je stao u obranu Jandrokovića istaknuvši da je saziv završio dobrim govorom, ali i pljeskom svih, i oporbe i vlasti. Kritizirao je SDP-ova zastupnika Gordana Marasa kojeg se, kako je rekao, ne može ukrotiti ni na koji način, koji je praktički hodajuća samovolja i koji vrijeđa ostale.

Mrak Taritaš rekla je da je u ovom sazivu bilo strašno puno inicijativa oporbe, poput amandmana ili izmjena zakona, koje vladajući nisu prihvatili. Osvrnula se i na Zakon o obnovi nakon potresa, rekavši da se u dva mjeseca od potresa moglo puno napraviti, ali je to propušteno.

– Sabor se nije smio raspustiti, a da taj zakon nije donesen, poručila je Mrak Taritaš.

Ostojić je pak rekao da vladajući bježe na izbore. – Slično je napravio predsjednik Tuđman nakon Oluje, ali znate što? Plenković nije Tuđman i ova borba protiv infekcije nije Oluja. To se ne može uspoređivati – rekao je Ostojić. Borić je rekao da nikad nisu bježali od odgovornosti.

Komentara 21

ZO
zoranos
09:09 19.05.2020.

Ako na jesen dođe drugi val na koji upozoravaju mnogi strani stručnjaci hoće li svi ovi koji sada optužuju HDZ za sebičnost ispričati se tom istom HDZ-u??? Mislim da neće kao što se nisu niti ispričali Pavi Barišiću kojega su u Saboru izvrijeđali i optužili da je plagijator, a njegov fakultet je nakon istrašinjanja ustvrdio da nije bili plagiranja (i to strani fakultet). Čovjek je to platio smjenom sa mjesta ministra obrazovanja i defacto njegova politička karijera je završila! U ovoj politici nema časti niti poštenja niti gram i zato sve manje ljudi i izlazi na izbore!

MA
MarasG
09:16 19.05.2020.

Najveci problem dojucerasnjeg sabora je sto su se sdpeovci kao najveci iz oporbe spustili na nivo pernara,marasa,grmoje,bulja,sincica,stazica,beljaka, ...i slicnih kvazi politicara koji ista ne znaju osim provocirati,lagati i lajati.

KO
Kopreinitz
09:57 19.05.2020.

U Novom Saboru, prvo donjeti zakon o ponasanju zastupnika, da vise ne gledamo Cirkus SDPa i nekih iz oporbe, Takvi kaoti NE postuju Sabor, oni su sramota Sabora i demokracije koju ne poznaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije