Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisan ugovor

Slavonske županije otvaraju zajednički ured u Bruxellesu

Potpisan sporazum između pet slavonskih županija o zajedničkoj suradnji
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
04.12.2018.
u 20:07

Jedan od prvih projekata koje će zajedno započeti, dodao je, jesu Dani hrvatskog turizma, koji će iduće godine prvi put biti na kopnu

Pet slavonskih županija ubuduće će sinergijski nastupati kako prema Vladi RH i njezinim projektima tako i kroz zajednički ured u Bruxellesu. Ugovor o suradnji pet je slavonskih župana potpisalo u utorak u Osijeku. Bruxelleski je ured još 2005. kupila Osječko-baranjska županija, no tamo trenutačno nema stalnog predstavnika.

- Želimo kao regija nastupiti i ojačati naš status, naše lobiranje i utjecaj kako pri Europskoj komisiji tako i prema hrvatskoj Vladi. Imamo Projekt Slavonija, Baranja i Srijem koji nam je dosta naklonjen, a moći ćemo lakše raditi razvojne strategije ako budemo nastupali zajedno - poručio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Jedan od prvih projekata koje će zajedno započeti, dodao je, jesu Dani hrvatskog turizma, koji će iduće godine prvi put biti na kopnu.

- Ni Osječko-baranjska ni ostale četiri pojedinačne županije ne mogu kvalitetno napraviti i kreirati projekte i svoj razvoj ako se ne udružimo - naveo je Anušić. 

Potpisan sporazum između pet slavonskih županija o zajedničkoj suradnji
1/9

 

Komentara 3

NO
nogogaz
20:33 04.12.2018.

Molim vas, draga VIP kasta, dokazite da nece bit taj ured samo zbog vas i dobrih radnih mijesta vasih prijatelja kojima dugujete uslugu. Mozda bi za jednu godinu polozili sve racune ureda za troskove na stol...pa i profit, da malo kontamo i ocijenimo vas rad. Siguran sam da ce vam doci u posjetu i nasa HDZ balkan Kraljica bez kraljevske obitelji. Neka zivi HDZlandija!

DI
Direkt
21:19 04.12.2018.

Dosadio lopovluk Zg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije