Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
htz organizirao putovanje

Slavonija oduševila novinare francuskog Le Figaroa

Foto: Ivica Galović/Pixsell
13.08.2019.
u 21:50

U članku je Slavonija opisana kao muzej na otvorenom koji će oduševiti ljubitelje netaknute prirode i kulturne baštine, kao i one koje privlače neotkriveni krajolici daleko od turističke vreve.

Jedan od najutjecajnijih francuskih medija, francuski Le Figaro objavio je reportažu o Slavoniji na čak deset stranica. Dojmovi i doživljaji vrsnog novinara Jean-Louis Tremblaisa i jednog od najcjenjenijih francuskih fotografa Erica Martina objavljeni su pod naslovom “Na granicama Hrvatske. Terasa na Dunavu”.

U članku je Slavonija opisana kao muzej na otvorenom koji će oduševiti ljubitelje netaknute prirode i kulturne baštine, kao i one koje privlače neotkriveni krajolici daleko od turističke vreve.

Foto: Ivica Galović/Pixsell

– Od gurmana do ljubitelja povijesti, vina, konja i prirode, Slavonija je neotkriven kutak Europe za goste istančana ukusa – opisano je u članku koji je objavio utjecajni francuski tjednik.

Francuske reportere posebno je oduševio uzgoj lipicanaca, a nisu im promakle tradicionalne manifestacije poput Vinkovačkih jeseni, kao ni kulen, traminac i graševina. Čitateljima su predstavljeni i Kopački rit, etno-selo Karanac, Muzej vučedolske kulture, katedrala u Đakovu...

U Hrvatskoj turističkoj zajednici, koja je organizirala putovanje francuskih novinara, očekuju da reportaža bude dodatni poticaj dolazaka. Inače, od početka godine do kraja srpnja Hrvatsku je posjetilo 315.000 Francuza, koji su ostvarili 1,1 milijun noćenja, što je bolje nego lani za sedam i šest posto.

Samo u srpnju, koji je nadmašio lanjski srpanj za deset posto, Francuza je došlo 136.000 tisuća dolazaka, a noćenja fracuskih gostiju domaćini su zablježeno 530.000.

Nedavno je završeno i snimanje 90-minutne kulinarske emisije “Cuisine impossible”, koja je na inicijativu HTZ-a snimljena u lipnju u Vukovarsko-srijemskoj županiji i u kojoj će se francuskoj publici predstaviti umijeće pripreme fiš-paprikaša

Komentara 4

Avatar Cat
Cat
09:39 14.08.2019.

Predivna Slavonija zaslužuje marketing barem kao i priobalje. Imala sam priliku posjetiti nekoliko mjesta i gradova u Slavoniji i svako me ja na drugačji način oduševilo. Ono svima zajedničko je ljubaznost i gostoprimstvo kakvo na žalost često nedostaje na obali.

BE
Beskucnik
07:19 14.08.2019.

Slavonska sela su zadnji ostatci tradicijske kulture ,kao zamrznuti u vremenu i neokrznuti globalizmom sluze opustanju kao kakav vremeplov ,kirbaji i Slavonski svatovi su neponovljivi mada polako nestaju kao i Slavonci

MA
Matrix5
16:13 14.08.2019.

Nepravedno zapostavljena i sustavno marginalizirana zlatna slavonija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije