Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krizni stožer

'Slavoncima koji žele doći kući za Uskrs iz inozemstva, više se isplati pričekati'

"Drive in" testiranje na koronavirus u KBC-u Osijek
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/10
03.04.2020.
u 11:15

Ukupno 81 osoba zaražena je u u napj županiji, od toga je 30 hospitalizirano, šest je na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 528 osoba, njih se intezivno testira

Od ukupno 90  testiranih u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, od toga je sedam pozitivnih na koronavirus. Dobra je vijest da su svi od ranije u samoizolaciji, što znači da je epidemiološka služba dobro radila svoj posao. Ukupno 81 osoba zaražena je u u našoj županiji, od toga je 30 hospitalizirano, šest je na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 528 osoba, njih se intezivno testira. No, ne smijemo se opustiti, imamo nekoliko oboljelih koji ne znaju gdje su se zarazili. Svi mi koji se krećemo ulicama, držimo razmak, zaštitimo se opremom ako ju imamo. Rast oboljelih je u Osječko-baranjskoj županiji linearan, kao i na državnoj razini, što znači da nemamo proboj mjera - rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Što se tiče zaraženih medicinskih djelatnika, nema novih oboljelih. Od ranije je zaražen, podsjetimo, jedan medicinski tehničar iz KBC-a Osijek.

KBC Osijek je počela s testiranjem na COVID-19, a kad budu u punom pogonu, kapacitet će im biti trostruko veći od ZJZ-a.

VIDEO Na drive-in testiranje za koronavirus možete doći automobilom, taksijem, pa čak i pješke

- Od ponedjeljka preuzimao uzorke iz svih 9 slavonskih bolnica. Jučer smo već preuzeli 40-ak uzoraka brodske bolnice i oni su trenutno u obradi - rekao je dr. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.

Načelnik PU Ladislav Bece rekao je kako imaju puno upita naših građana koji su na radu u inozemstvo o proceduri dolaska za Uskrs. Pojasnio je kako svi oni koji uđu u Hrvatsku, moraju u samoizolaciju 14 dana, "pa neka razmisle isplati li im se sada doći, ili pričekati da se situacija smiri".

FOTO Postavljen novi ulaz za pacijente i djelatnike KBC Osijek

"Drive in" testiranje na koronavirus u KBC-u Osijek
1/8

Komentara 1

ČV
čača vrati se
13:19 03.04.2020.

a dalmatinci mogu slobodno putovati ili što

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije