Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragan Vulin (HDSSB)

Slavoncima je dosta pljačke i izdvajanja novca za Zagreb

07.09.2016., Slavonski Brod - Konferencija za medije HDSSB-a na temu Zaustavimo pljacku slavonske zemlje na MOST-ov nacin
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
07.09.2016.
u 16:00

Na upit novinara što će biti s radnicima Ministarstva koji u tom slučaju u Zagrebu ostaju bez posla, ironično je odgovorio: – Slavonci su do sada dosta svog novca izdvajali za Zagreb i centraliziranu vlast. Vrijeme je da se nešto vrati i u Slavoniju!

Na djelu je sustavna pljačka Slavonije i Slavonaca – rekao je danas (srijeda) na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Prema njegovim riječima, Most provedbom Zakona o poljoprivrednom nastavlja nastavlja politiku bivše Vlade i ministra Tihomira Jakovine, želeći opljačkati slavonsko selo te oduzeti zemlju OPG-ima i podijeliti je krupnom kapitalu.

On je istaknuo da Ministarstvo poljoprivrede treba izmjestiti u Slavoniju, a na upit novinara što će biti s radnicima Ministarstva koji u tom slučaju u Zagrebu ostaju bez posla, ironično je odgovorio: – Slavonci su do sada dosta svog novca izdvajali za Zagreb i centraliziranu vlast. Vrijeme je da se nešto vrati i u Slavoniju!

HDSSB-ov kandidat za ministra poljoprivrede i osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak rekao je kako je ministar Romić samo nastavio kontinuitet ministra Jakovine. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, posebno ona mlađa od 40 godina, gurnuta su, kaže, u stranu. 

– Ovo je kontinuitet krađe državnog poljoprivrednog zemljišta onima koji žele živjeti od svoje proizvodnje i svog rada. Ako dobijemo povjerenje birača, stavit ćemo izvan primjene ovaj antislavonski i antiseljački zakon i provesti naš program za poljoprivredno zemljište – rekao je Kraljičak.

Predsjednica HKS-a Ruža Tomašić istaknula je kako su joj ovo posljednji izbori na kojima se kandidirala i koje je posvetila upravo rodnoj Slavoniji.

– Hodajući po Slavoniji, slušam razne priče kako će Bandić donijeti ovo, a mostovci ono. Bandić je zadužio Zagreb za sljedećih najmanje deset generacija. Tuđi novac je lako dijeliti, ali morate razmisliti odakle taj novac dolazi. Mostovci su osam mjeseci u Saboru, a nisu dali prijedlog zakona o isključivom gospodarskom pojasu, iako su to obećavali i u prvoj predizbornoj kampanji – kazala je Tomašić.

>> Riječanin će prije prevariti ženu nego glas dati HDZ-u ili Imoćanin SDP-u

Komentara 7

BR
braveheart11
16:11 07.09.2016.

Vulinu ..... lažeš

GU
gunđo
16:55 07.09.2016.

Vulinu ako imalo imaš soli u glavi onda se riješi tutorstva Glavaša i Šišljagića i kreni sa HDZ-om u stvaranje jake domoljubne koalicije koja će i Slavoniji donijeti konačno bolje dane.Sve ostalo je voda na mlin crvenima.

Avatar zong
zong
16:21 07.09.2016.

Da, da, s tim spikama "neć naši novci u Beograd" je počeo i raspad Jugoslavije... Sprema li se polako neki novi raspad?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije