Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme u završnici

Slavonci spremaju nezaboravne Dane turizma

ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji
Foto: TZ Vukovarsko-srijemske županije
1/9
16.09.2019.
u 13:55

U pet slavonskih županija na tradicionalnom godišnjem skupu okupit će se više od tisuću turisitčkih radnika iz cijele Hrvatske

Turistički radnici Vukovarsko-srijemske županiji potrudili su se da sudionici najveće manifestacije u hrvatskom turizmu, skorih Dana turizma koji će se održati u pet slavonskih županija, uživaju svim čulima.

Osmislili su bogat popratni program najatraktivnijim turističkim rutama pod nazivom ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji. Tko, recimo, odabere plovidbu brodom po Dunavu 3. listopada, otkrit će ljepotu Vukovara iz nove perspektive. Istoga dana ovom rijekom plovit će se i u Iloku, i to uz vođenu degustaciju biranih vina srijemskog vinogorja i ukusne zalogaje hotela Dunav kojeg preporuča i slavni Michelinov vodič.

U Vukovaru su 2. listopada od 14 do 17 sati te 3. listopada od 10 do 17 sati, u Gradskom muzeju (Dvorac Eltz), Franjevačkom muzeju, Muzeju vučedolske kulture i Rodnoj kući Lavoslava Ružičke, te 3. listopada od 10 do 17 sati u Muzeju grada Iloka, organizirani vođeni obilasci svakog sata. To je odlična prilika da se, prije ili nakon plovidbe Dunavom, upozna bogatu povijest Srijema i Slavonije.

Drugog dana Dana turizma, 3. listopada, Vinkovci će goste dočekati u togama u „Rimskom kutku“ parka Lenije u kojem će oživjeti povijest iz vremena rimskih careva - rođenih Vinkovčana, braće Valentijana i Valensa. Organiziraju se i dvije vođene ture – jutarnja „Baroknim središtem Vinkovaca“ i poslijepodnevna „Sve birtije obiš'o sam“. Boje županjskog kraja istog će dana braniti Snašini kućari u pitoresknom Gradištu, Muzej Stjepana Grubera u Graničarskom čardaku u Županji i Muzej šumarstva u Bošnjacima. U posljednjem slučaju obavezno je zaustavljanje na još dvije postaje – Matkovoj pecari i restoranu Aquarius.

U Nijemcima će, pak, 3. listopada moći voziti u fijakerima, obići Centar za promatranje ptica na izletištu Sopotac i ploviti Bosutom na najpoznatijem katamaranu istočno od Zagreba. Pripremljena je i „Gurmanska ruta“ sa sedam restorana nositelja oznake „Okusi Srijema i Slavonije“, koji su za sudionike Dana hrvatskog turizma kreirali tradicijske jelovnike po promotivnim cijenama.

- Prijave za svaki program primaju se do 25. rujna na naš mail visit@vukovar-srijem.eu, a uz predočenje akreditacije, za sudionike Dana hrvatskog turizma svi su programi besplatni - poručuje Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije, uoči Dana truizma koji će u Slaovoniju dovesti oko tisuću turisitčkih radnika iz svih krajeva naše zemlje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Maxich
Maxich
14:01 16.09.2019.

Kako ih mogu SPREMATI, valjda ih pripremaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije