Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeftiniji benzin

Slavonci opet po gorivo idu preko granice, uštede po spremniku 70 kn

Crpka u Bosanskom Brodu
Foto: Vedran Balen
03.03.2015.
u 08:50

Osim karticama i konvertibilnim markama, može se plaćati i u kunama

Zbog poskupljenja goriva u Hrvatskoj u posljednjih mjesec i pol vozači iz Slavonskog Broda po benzin ponovno sve češće odlaze preko granice. Gorivo na crpkama u susjednom Bosanskom Brodu gotovo je dvije kune jeftinije, što znači da po jednom spremniku mogu uštedjeti više od 70 kuna.

Povoljniji i lijekovi

U posljednjih šest tjedana gorivo je skočilo oko 90 lipa, a s obzirom na to da je za danas najavljeno novo poskupljenje, može se očekivati da će svoje spremnike u Bosni i Hercegovini puniti sve više vozača.

– Imam kuću u Bosni koju redovito obilazim, pa kada već idem onamo svaki tjedan, navratim i na crpku po gorivo. Jeftinije je, a mislim da nema ni neke razlike u kvaliteti – kaže Mario Opačak.

Benzin u Bosni podjednako kupuju i vlasnici starijih automobila kao i oni s najnovijim modelima mercedesa ili BMW-a. I jedni i drugi govore kako nikada zbog toga nisu imali nikakvih problema, ističući kako im auti jednako funkcioniraju i s hrvatskim i bosanskim gorivom. Granicu obično prelaze u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima, kada na mostu nema velikih gužvi.

Djelatnik na Nestrovoj crpki u središtu Bosanskog Broda potvrđuje kako su im Slavonci redoviti kupci. Plaćanje je u karticama i konvertibilnim markama, dok u većini trgovina primaju i kune.

– Osim goriva, u Bosanskom Brodu redovito kupujem i cigarete i lijekove, a ponekad i razne druge potrepštine poput sokova, piva, deterdženta... Sve je znatno jeftinije nego u Hrvatskoj – kaže Ivana Đaković.

Godišnje 200 mil. eura

Istraživanja su pokazala kako Hrvati godišnje u BiH i Srbiji potroše oko 200 milijuna eura na gorivo i namirnice. I dok trgovci u Bosni zadovoljno trljaju ruke, našima ostaje razmišljanje o tome zašto se rast cijene benzina redovito objašnjava rastom cijena nafte na svjetskom tržištu, dok njezino snižavanje bude gotovo neprimjetno čak i onda kada se cijena nafte prepolovi.

>> Čeka nas poskupljenje benzina i šesti tjedan zaredom!

>> Na ovom portalu vidjet ćete gdje se nalazi benzinska s najjeftinijim gorivom!

Komentara 39

Avatar navijač
navijač
09:35 03.03.2015.

Ako su cijene u svijetu iste kako u Bosni moze uvjek biti jeftinije gorivo?Zato sto je drzavni aparat u HR prevelik, a Vrdoljak uporno obmanjuje javnost zbog izbora.

AJ
ajmo
10:13 03.03.2015.

Pljačka ili kulturnije otuđenje iz naših novčanika.Razbojnici .

ŽU
žutabučica
09:45 03.03.2015.

Gajba karlovačkog piva 80kn kila vegete 32kn sirupi za prehladu po 16-20 kn itd+povrat poreza a kod nas sve te stvari skoro pa duplo skuplje. A autodijelovi i rad majstora da ne govorim gume 16 cola 400kn a kod nass 750 do 800 i opet povrat poreza ispada guma 350kn pa je kupi kod nas za te pare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije