Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveće gužve vikendom

Slavonci odlaze u BiH po jeftinije gorivo, špeceraj i povrat poreza

gorivo u bih
Foto: Screenshot/HRT
26.04.2015.
u 19:47

Najveće gužve upravo su vikendom, a nakon što Slavonci natoče do vrha svoje spremnike, u BiH obave i kupnju. I tu kažu - štede

Zbog poskupljenja goriva u Hrvatskoj, u posljednjih mjesec i pol Slavonci po benzin ponovno sve češće odlaze preko granice, piše HRT.  Litra goriva na crpkama u susjednom Orašju gotovo je dvije kune jeftinija, što znači da po spremniku mogu uštedjeti više od 70 kuna.

Najveće gužve upravo su vikendom, a nakon što Slavonci natoče do vrha svoje spremnike, u BiH obave i kupnju. I tu kažu - štede.

 Na bezinskim postajama u BiH zadovoljno ruke trljaju. Ovakvu navalu Slavonaca, kažu, ne pamte. No ne cvjeta u BiH samo tank-turizam, puni su im i svi trgovački centri.  Niže cijene, povrat poreza, jeftinije gorivo i zato im se Slavonci redovito vraćaju.

>> Gorivo u Hrvatskoj poskupjelo je najviše u povijesti!

Komentara 56

MX
Mister X
21:30 26.04.2015.

Nije valjda istina da je naša žuja prodaje Srpskoj Republici i "Bošnjacima" daleko jeftinije nego sirotinji hrvatima u Hrvatskoj

RE
rennes
20:40 26.04.2015.

A nije li vam puno bolji primjer odlazaka u BiH po gorivo onaj na granici između Slavonskog Broda i Bosanskog Broda?!! Ne samo što je Slavonski Brod šesti najveći grad u RH i što ima bitno veću frekvenciju prelazaka na granici, nego je grad i najveći granični grad čitave Europske unije otkad je RH ušla u tu zajednicu! I još jedna mala opaska; ne znam koja je cijena goriva u Orašju, ali u Bosanskom Brodu je gorivo jeftinije oko 2,5 kn a ne "skoro dvije kune"! A da nas u RH pljačkaju je živa istina! Treba u potpunosti bojkotirati INU (MOL), Tifon, Petrol... i ne dati im ni prebijene lipe za bezobrazno preskupo gorivo! Isto vrijedi i za trgovine špecerajem, s najskupljim namirnicama u čitavoj regiji, koje su među najskupljima u Europi, osobito uzme li se u obzir odnos plaća/cijena... Sve sami lopovi!!! Ništa ne treba kupovati u ovoj državi sumnjivih tajkuna i ratnih profitera tipa Todorić, Rajić, Kerum...

JO
Jole1958
21:32 26.04.2015.

Pa samo na jednoj šteki uštediš 90-100kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije