Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poseban mačak

Slavko T-rex može 
baš sve, on i ne zna da ima samo dvije noge

Foto: Privatni album
1/12
29.01.2021.
u 11:00

Izbačen na cestu kad je imao samo nekoliko mjeseci, Slavko je novi dom pronašao u Zagrebu, u bolji život stigao je vlakom iz Vinkovaca. I nema toga što on ne može, jednom zgodom skidali su ga s kuhinjskog ormara, nitko nema pojma kako je dospio tako visoko. Zapravo, kaže Dijana M., ne zna kako bi s njim da ima sve četiri

Prije tri godine Slavko je iz Vinkovaca došao u Zagreb. U bolji život doputovao je vlakom, iza sebe ostavio je slavonske livade i uselio se u dom Dijane M., koja kaže da se zaljubila u njega čim je vidjela objavu da se traži smještaj za ostavljeno mače koje ima samo dvije noge. Inače je slaba na starije životinje i ‘specijalce’, kako u volonterskom svijetu često nazivaju životinje s posebnim potrebama ili nekim hendikepom, pa nije uopće dvojila.

Sve je vrlo brzo dogovoreno, a Slavko je iz beznađa stigao u dom u kojem su ga dočekali udomljeni psi i mačke. I svi su ga vrlo brzo prihvatili, zapravo, kako to na svojoj Facebook stranici piše sam mačak, vrlo brzo ih je osvojio svojom ljepotom.

Dijana M. kaže nam da je njezin dom oduvijek otvoren za neželjene životinje, stare i bolesne. Udomila je tako kujicu koja je imala već 13 godina, nitko je nije htio, psa koji je nakon šest i pol godina dosadio svom vlasniku, htio ga se riješiti pa ga je doveo na eutanaziju. U njezinu domu sigurnost je pronašla i mačka s cerebralnom hipoplazijom, donijela ga je samo da preko vikenda ne ostane sam u stacionaru. S njezinom obitelji poživio je još cijelo desetljeće.

– Slavka su pronašli volonteri, na svijet je došao bez prednjih nožica i zbog toga ga je netko i ostavio. Na cesti sigurno ne bi dugo preživio, a imao je tada samo nekoliko mjeseci. Njemu te dvije noge uopće ne fale, on zapravo ni ne zna da njemu nešto nedostaje, da bi trebao nekako drukčije izgledati. I ne treba baš nikakvu pomoć, sve može sam. Popeti se može gdje god poželi, pronašli smo ga jednom zgodom na vrhu kuhinjskog elementa. Kako je došao gore pojma nemamo, ali bilo mu je tako dobro da je i zaspao. Pomogli smo mu da siđe jer su mu silasci s visina ipak malo teži i sam je puno oprezniji – kaže nam gospođa Dijana.

Zbog specifičnog hoda na zadnjim nogama Slavko je dobio i nadimak T-rex. Ne zato što je opak, već zato što je naprosto nezaustavljiv. Nema gdje ga nema.

– Ne znam kako bih s njim da ima sve četiri – uz smijeh nam kaže ova Zagrepčanka. Trogodišnji mačak savršenog je zdravlja, a u svom domu se i ‘oženio’.

Foto: Privatni album

– Vrlo brzo nakon što je Slavko došao k nama pronašli smo malu macu, ostavljena je uz prometnu cestu. Naravno da smo je uzeli, no kod nas je trebala biti samo privremeno, dok joj ne nađemo dom. Pripremili smo je za udomljavanje, čak i oglasili, ali Slavko i Malina, kako smo je nazvali, toliko su se povezali da ih nismo mogli razdvojiti. Zato se šalimo što si je Slavko odabrao ženu i oženio se – objašnjava nam Dijana M.

Slavku je život podario samo dvije noge, ali one su mu dovoljne. Dokazuje to i drugima svaki put kad ga njegovi ljudi povedu u šetnju. Ima Slavko i dvorište u kojem uživa sa svojim četveronožnim prijateljima, ali uvijek pod budnim okom udomitelja. Dogodovštine mačka hrabrog kao T-rex možete pratiti i na njegovoj Facebook stranici.

– Želimo svima pokazati da i životinje koje imaju neki hendikep zaslužuju život, da ih ne treba otpisati. Treba im pružiti šansu i sigurno će se snaći – kaže Dijana M. Jer samo mi vidimo njihov hendikep, one to i ne znaju.

Zavirite li tako na Facebook stranicu Slavko T-rex, vidjet ćete da Slavko nema baš nikakvih problema. Uživa u životu kao i Malina, koja ima sve četiri.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije