Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.01.2014. u 12:00

Osokoljen dobicima, Linić je odlučio još intenzivnije igrati loto pa će ubuduće naplaćivati porez na sve dobitke veće od 1500 kuna.

Slavko Linić, ministar financija, najsretniji je član Milanovićeva kabineta. U kratko vrijeme Linić je čak dva puta dobio na lutriji, i to pozamašne svote. Najprije je na eurojackpotu ubrao 26 milijuna kuna poreza zahvaljujući sretnoj okolnosti da je dobitnica 131 milijuna iz Hrvatske, a sada mu je kapnulo još oko 16 milijuna od dobitnika nacionalnog jackpota od 79 milijuna u igri 7 od 39. Osokoljen dobicima, Linić je odlučio još intenzivnije igrati loto pa će ubuduće naplaćivati porez na sve dobitke veće od 1500 kuna. Igra se zove: svi mogu gubiti, ali Linić uvijek dobiva.

Zbog krize Stjepan Tuđman nema 
za alimentaciju

Stjepan Tuđman, mlađi sin prvog hrvatskog predsjednika, optužen je na Županijskom sudu u Zagrebu za izbjegavanje uzdržavanja djeteta, piše Novi list. Postupak je zatvoren za javnost, ali je poznato da je Tuđman neko vrijeme za dječaka plaćao alimentaciju od 2000 kuna, a potom želio plaćati samo 1700 kuna tvrdeći da ima financijske probleme. Majka djeteta, dizajnerica Antonija Vlatković odbila je popustiti pa sada sud treba presuditi je li doista financijska kriza zahvatila i obitelj Tuđman.

Josipovićeva nova pravednost je projekt za buduća vremena

Ivo Josipović, predsjednik RH, najavljujući novu kandidaturu za Pantovčak, izjavio je da se ne odriče slogana „nova pravednost“ jer je to „projekt za više generacija“. Drugim riječima, ostvarenje koje nećemo tako brzo dočekati.

Dijete 13 mjeseci ne može dobiti ime zbog sporog sustava

Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih, primila je pismo očajne majke M. S. iz Rijeke koja za svoje dijete rođeno još na Badnjak 2012. godine ne može dobiti rodni list, domovnicu, zdravstveno osiguranje pa ni – ime. Od šokantne priče o bezimenom djetetu koje se zbog toga što nema dokumenata moralo i cijepiti „preko veze“, o čemu piše Novi list, još je bolnije što ministrica na pismo tri mjeseca nije ni odgovorila premda su upravo njoj podređeni djelatnici odgovorni za ugrožavanje prava djeteta. Kafkijanska priča o djetetu koje zbog birokratskih zavrzlama 13 mjeseci ne može dobiti ni ime prava je slika i prilika funkcioniranja sustava socijalne skrbi.

Komentara 4

BO
booloo
12:11 24.01.2014.

Slavko Linić drugi put dobio milijune na lutriji ---------------------------------------------------------- al ga krenulo u ovoj godini.

DU
Deleted user
12:52 24.01.2014.

A neće nas ni to spasit od utonuća u kaljužu sličnu onoj u Ukrajini.

AA
aabbcc
12:45 24.01.2014.

Svugdje se porez na svaku dobit placa i nista novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije