Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sramotan blog'

Linić protiv osnivanja istražnog povjerenstva za Agrokor

Slavko Linić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.09.2017.
u 10:30

Bivši ministar financija ne podržava osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor jer treba pričekati podatke o stanju koncerna koji bi trebali doći do kraja godine.

Gost Novog dana na N1 bio je bivši ministar financija Slavko Linić te je komentirao Agrokor.

Na pitanje o tome je li moguće da izvješće revizije bude prikazano na 2 načina kao što je to napisao Todorić na blogu, Linić je rekao kako je moguće samo da revizori nemaju dostupnu dokumentaciju te da ona nije dokumentirana.

Linić je prije nekoliko godina govorio o tome kako Ivica Todorić ucjenjuje dobavljače i kaže da je otkrio stvari koje nisu bile prihvatljive.

- Rokovi plaćanja približavali se se i 200 dana, što su ugovori koje su morali potpisivati bili toliko teški da je obveza prema Agrokoru bila skoro 50 posto vrijednosti robe koju su dostavljali. To je nešto što je neprihvatljivo. To nije posao Ministarstva financija, to je posao Agencije za tržišno natjecanje... Očito da su i tu zakoni trebali biti dograđivani, rekao je Linić.

Na optužbe Bože Petrova kako za vrijeme Linićeva ministarskog mandata nije izvršen porezni nadzor, bivši ministar rekao je da to nije točno i da su vršili poseban nadzor vezan uz rokove plaćanja.

Linić ne podržava osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor jer treba pričekati podatke o stanju koncerna koji bi trebali doći do kraja godine.

- Prije svega, nisam za to da se u ovom trenutku razgovara o osnivanju istražnog povjerenstva. Do kraja godine moramo dobiti podatke o stanju u Agrokoru, prijedlog eventualnih nagodbi i do kraja godine će istražni organi utvrditi postoje li ili ne postoje podloge za pokretanje kaznenog postupka. Tek onda se može govoriti o utvrđivanju političke odgovornosti. Neozbiljno je od oporbe da u ovom trenutku, kad je napokon nešto mira, kad je napokon neko funkcioniranje, kad su se neki vjerovnici uspjeli naplatiti... Da smo se bavili samo politikom, ovoga ne bi bilo, kazao je Slavko Linić.

Za novog blogera Ivicu Todorića Linić kaže kako je to neodgovorno i razočaravajuće.

Dodao je da ako je bilo nezakonitosti u evidentiranju dokumentacije te uz utvrđivanje rezultata postoji temelj za podizanje kaznene prijave protiv Todorića.

- Ako je bilo nezakonitosti u evidentiranju dokumentacije, nezakonitosti vezano za utvrđivanje rezultata, oko isplata s računa, ako je bilo i prijevara prema vjerovnicima sigurno je da osnove postoje, ali to ostavimo tijelima progona. Smatram da revizija u ovom trenu će pomoći. Koliko duga nemoguće platiti, koliki će se moći otpisati i da vidimo možemo li naći nagodbu s vjerovnicima koja je osnova za predstečajnu nagodbu. Nakon ludila na političkoj sceni, gospodarstvenici se okupljaju i nastoje naći rješenje za održavanje sustava. To treba hvaliti, to se rijetko događa da se privrednici zajedno okupljaju, zaključio je Linić.

Komentara 8

DU
Deleted user
10:42 28.09.2017.

Linicu po Vasem nalogu inspektori su zatvarali restorane i slasticarne u jeku turisticke sezone zbog razlike u blagajni od desetak kuna. Kako to da nikad niste zatvorili ni jednu trgovinu Konzuma?? Opce je poznato da im glavnina cijena zavrsava na .99 lp a iznos do 5 lipa nikome ne vracaju! Njima blagajna nije mogla stimati ni u najludim snovima! Al' jedan je gazda Todoric! Svi ste drzali lojtre, a sad svi odreda prodajete pamet!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
11:44 28.09.2017.

Ne treba biti puno pametan i zaključiti da političari koji se žestoko bore protiv povjerenstva, štite političke štetočine iz svih stranaka. Očigledno se radi o zločinačkom udruživanju ljudi iz svih stranaka i institucija.

TA
tanjaraf
11:33 28.09.2017.

Ma, što ovaj ima biti za ili protiv. Toliku štetu je napravio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije