Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Le Kolač

Slatki pilići koji vire iz jaja inspirirani su francuskim šikom

Le Kolač
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/4
31.03.2020.
u 11:37

Neobični kolačići nastali u glavi mladog slastičara Roberta Hromalića, učenika kulinarske škole u Parizu, postali su pravi hit, a ove godine za blagdane je osmislio i prigodnu uskrsnu ambalažu

Prošle su godine njegovi slatki pilići bili pravi hit u Zagrebu. A ove godine tjedan pred Uskrs planira u ponudu ponovno uvesti nešto "ganc" novo. Riječ je o kockicama kolača pakiranima u ambalažu s pilićem koji viri iz šarenih jaja. Ideje za ove proizvode nastale su u glavi 29-godišnjeg Roberta Hromalića, koji se školovao na Ferrandiju, prestižnoj francuskoj kulinarskoj školi u Parizu. Francuski duh udahnuo je i u svoju slastičarnicu Le Kolač smještenu iza zagrebačke Petrove crkve, u kojoj prodaje ove specifične slastice.

– Svakih šest mjeseci osvježavamo meni, a trudimo se imati i prigodnu ponudu pa smo tako ove godine osmislili uskrsne paketiće s tri vizualno atraktivne kockice kolača, od kojih će svaka biti različitog okusa – rekao je vlasnik Le Kolača. Kupci će tako moći birati među osam različitih okusa.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

– Jedan paketić stajat će 35 kuna, ali moći će se kupiti i veliki “six pack” sa šest takvih komada i to će, umjesto 170, koštati 150 kuna – objasnio je Robert Hromalić. Kockice koje će biti dio uskrsnog paketa ekipa iz Le Kolača radi u suradnji s Krašem.

– Kraš nam, primjerice, daje kreme za Bajaderu, od kojih mi napravimo kolač – kazao je mladi slastičar. Ista stvar je i s čokoladom Ruby te bombonijerom Griotte, od koje u Le Kolaču rade svoju inačicu deserta. Najpopularniji okusi za kojima svi “polude” su oni klasični – lješnjak i čokolada.

– Tu je i potpuno novi kolačić Yuzu Cheesecake koji ljude ponajprije zainteresira zbog neobičnog imena – istaknuo je 29–godišnjak. Yuzu je, inače, citrusno voće koje potječe iz Japana. U ponudi trenutačno imaju i Tart karamel badem, koji je omiljen među Hromalićevim prijateljima. Novost je i prva veganska poslastica, odnosno Flan soja kokos, a sve to moći će biti dio uskrsnog paketa. Hromalić je vlasnik slastičarnice na Petretićevu trgu postao prije godinu dana, a s prostorom je preuzeo i ime, no promijenio je viziju i koncept. Nije trebalo dugo da ovaj slatki prostor postane jedna od najposebnijih zagrebačkih slastičarnica. Profilirali su se upravo zahvaljujući francuskom znanju i metodama koje je mladi i ambiciozni autor ovih specijaliteta donio sa svojeg jednogodišnjeg obrazovanja u samoj “meki” slastica. Tako su njegovi kolači ponajprije specifičnog duguljastog oblika. Njihova kompleksna izrada traje od dva do tri dana, a tajna je u tehnici koju koriste. Specifična je zbog toga što se sve radi po iznimno preciznim normativima, a bitno je i, kaže Hromalić, kolače izrađivati po segmentima koji se kasnije spajaju jer se onda može svakome posvetiti do u detalje. Dakle, posebno se radi biskvit, krema, glazura, ukrasi... te se sve na kraju sjedinjuje.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

– U svojim kolačima koristimo najbolje sastojke poput bio badema, lješnjaka i svježeg voća. Nastojimo i da ih sve nabavimo od domaćih proizvođača – rekao je Hromalić i dodao da su njihova posebnost i tzv. “custom torte”, koju osmišljavaju sami kupci.

– Najviše ih radimo za vjenčanja, a stavljamo ih na postolje od devet katova, okružujemo ih i LED lampicama – opisao nam je zahtjevnost postupka Hromalić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije