Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
: Pomoć Biskupijskog Caritasa i Zvečeva

Slatki paketi najviše obradovali djecu i mlade

pomoć nastradalima
27.05.2014.
u 09:12

-U susretu s nastradalima ljudima fasciniralo me zajedništvo i njihova volja – kazao je Ivica Grgić, volonter Caritasa Požeške biskupije.

Caritas Požeške biskupije među prvima je uputio pomoć na poplavljena područja, kako na prostoru svoje biskupije tako i u dijelove Đakovačko-osječke nadbiskupije. Među brojnim tvrtkama i ustanovama svoju donaciju prvih dana nakon stradanja preko Caritasa Požeške biskupije uputila je i tvrtka Zvečevo koja je donirala oko 2,5 tone čokolade i keksa.

Slatki paketi stigli su u prihvatne centre u Otoku, Komletincima, Cerni, Gradištu, Nijemcima, Vrbanji i Županji. Proizvodi su vozilom Zvečeva d.d. uz pomoć volontera Caritasa Požeške biskupije Ivice Grgića te dvojice djelatnika tvrtke Zvečevo d.d. Ivana Obradovića i Mije Galovića dopremljeni do prihvatnih centara u spomenutim mjestima gdje su oduševljena djeca i mladi pomogli u njihovu istovaru i raspodjeli.

-Vidjelo se kako je ljudima teško, ali s druge strane bilo nam je drago što smo vidjeli jedno zajedništvo i spremnost da svatko svakome pomogne – kazao je Ivan Obradović. Mijo Galović, vozač u Zvečevu s 30-godišnjem iskustvom ističe da ga je sadašnja situacija posjetila na 1995.godine. –Međutim, sadašnje stradanje je daleko veće i gore nego koje sam tada vidio. Ovo je katastrofa koja se ni približno ne može predočiti televizijskim slikama, ovo zaista tjera suze na oči. Bilo je potresno – svjedoči Mijo.   

Ivica Grgić, dugogodišnji požeški volonter Caritasa, kazao je da mu je ovo bilo prvi puta da sudjeluje u jednoj akciji širih razmjera. –U susretu s nastradalima ljudima fasciniralo me zajedništvo i njihova volja – kazao je Ivica Grgić dodajući kako su iznenađeni odazivom ljudi i njihovom spremnošću da pomognu drugima unatoč krizi i teškim vremenima.

 Ravnatelj Caritasa Požeške biskupije Goran Lukić zahvalio je tvrtki Zvečevo d.d. na doniranim proizvodima za poplavljena područja kao i za svu ostalu pomoć koju nastoje iskazati u karitativnom djelovanju preko Caritasa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije