Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplava

Slatina: Vrećama pijeska branili se od nabujalog kanala

poplava (1)
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/5
17.05.2010.
u 07:31

Zbog naraslog vodostaja na slatinskom području uvedene izvanredne mjere zaštite od poplava.

SLATINA - U noći od nedjelje na ponedjeljak bujične vode s Papuka naglo su podigle vodotoke rijeka i potoka, pa su Hrvatske vode Osijek noćas proglasile izvanredno stanje na području Općine Čađavica te na kanalu Profesor Bela poduzele aktivne mjere obrane od poplava.

>>U Zagrebu vjetar čupao stabla, Grubišno Polje pustošila pijavica

– U protekla 24 sata na ovom je području palo više od 100 mililitara vodenog taloga, što je vodostaj u kanalu'Profesor Bela podiglo na 520 centimetara. Najugroženija je dionica nasipa duga oko 2 kilometra kod mjesta Zvonimirovac. Poduzimamo sve kako bi naselja i poljoprivredne površine obranili od poplave, izjavio je noćas Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda u Osijeku, koji je neposredno i rukovodio akcijom spašavanja.

Sve do 22 sata vodostaj je bio u normali, a onda se u nepuna dva sata podigao i ozbiljno zaprijetio plavljenjem više tisuća hektara poljoprivrednih površina i ugroženih naselja Zvonimirovac i Donje Bazje.

– Zbog izvanrednih mjera aktivirali smo 50-ak članova Civilne zaštite koji su odmah započeli s postavljanjem vreća s pijeskom i ojačavanjem najugroženijih mjesta na nasipu, kaže općinski načelnik Mirko Rončević. Po jakoj kiši i vjetru spasitelji su do jedan iza ponoći već postavili straže koje će čuvati nasip, a na najugroženija mjesta dovezen je pijesak koji su mještani okolnih sela trpali u vreće, pa s vrećama podizali nove nasipe kako bi spriječili bujicu da im uništi imovinu.

Komentara 6

DV
djon vejn
16:25 17.05.2010.

Micha-CH i crni djordje---inteligencija na djelu jbt!!!!!

MA
Macaktom
12:53 18.05.2010.

20 godina kanal koji odvodi svu ovu vodu nije održavan voda nema kuda otići a svake godine na istom mjestu se dešavaju poplave. ja stvarno stvarno neznam kome to nije u interesu napokon sanirati situaciju govorim o dijelu javorice između Slatine i Medinaca pa na dalje prema ušću više desetljetna sramota

Avatar crni djordje
crni djordje
08:53 17.05.2010.

..hm, a gde su sad branitelji da vam pomognu, svaka ruka dobro dodje...zar branitelji samo ustaju kad su srbi u pitanju....c c c...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije