Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA PRVAKINJA U SLASTIČARSTVU DRAGICA LUKIN U POŽEGI POČELA PRAVITI NAJDUŽI KOLAČ U HRVATA

Slastica od šest tisuća jaja za degustaciju bit će spremna u petak

kolac
Tihomir Ivčetić
23.09.2009.
u 14:21

U petak će se kolač ukrašavati prije prezentacije i degustacije koja je zakazana za 17 sati. Kolač čija će širina biti 40 centimetara trebao se natjecati i za Guinessov rekord, ali je kasno prijavljen za takvo natjecanje.

POŽEGA - Razbijanjem šest tisuća jaja danas je u Požegi počelo pravljenje najdužeg kolača u Hrvata i jednog od najdužih u svijetu. Dvostruka hrvatska prvakinja u slastičarstvu Dragica Lukin iz Umaga uz pomoć učenika prehrambene struke Poljoprivredno prehrambene i Obrtničke škole prihvatila se najizazovnijeg posla u svojoj četiri desetljeća dugoj karijeri.


- Kolač će biti dug 152 metra i težit će oko tonu i pol. Osim 6.000 jaja, utrošit ćemo 250 kilograma šećera i isto toliko brašna. Krema koja neće biti u svakom dijelu kolača ista težit će oko 250 kilograma. U njoj će biti i čokolade koju nam je doniralo Zvečevo, lješnjaci, sezonsko voće, orasi i slično. Od šećera napravili smo grbove Hrvatske, Požeško - slavonske županije i Hrvatske obrtničke komore kojima ćemo ukrasiti kolač čija će prezentacija biti na desetom Obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Požegi u petak - kazala je Dragica Lukin koja je u Požegu stigla u sklopu Obrtničke komore Požeško - slavonske i Istarske županije.

 
Sutra će se kolač nadijevati kremom, a biskviti se peku danas, nakon čega će se kolač staviti u komoru za hlađenje. U petak će se ukrašavati prije prezentacije i degustacije koja je zakazana za 17 sati.
Kolač čija će širina biti 40 centimetara trebao se natjecati i za Guinessov rekord, ali je prekasno prijavljen za natjecanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije