Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET OSLOBOĐEN

Slao uznemirujući mail ravnateljici Spomen područja Jasenovac

miljak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
10.11.2017.
u 15:04

Riječ je o slučaju, koji se na sramotu hrvatskog pravosuđa, po sudnicama povlači već godinama

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku 8. studenog uložilo je žalbu na oslobađajuću presudu Josipu Miljku, koji je na Prekršajnom sudu u Sisku po drugi put oslobođen optužbi da je Nataši Jovičić, bivšoj ravnateljici Spomen područja Jasenovac, poslao uznemirujući e-mail.

Optužbi je, po drugi puta oslobođena i stranka kojoj je Miljak na čelu, Hrvatska čista stranka prava (HČSP). Riječ je o slučaju, koji se na sramotu hrvatskog pravosuđa, po sudnicama povlači već godinama. Naime, Miljak se teretio da je 1. prosinca 2013. u 10.15, sa službenog e-maila HČSP-a na službeni e-maila Nataše Jovičić poslao e-mail sljedećeg sadržaja: “Vi jako dobro živite od svojih laži jer vas hrvatska država plaća za iste te laži o Jasenovcu i Hrvatima općenito. Vaše laži i mržnja prema svemu što je hrvatsko samo doprinose vašem kraju. Takvi kao vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja. Za Dom Spremni!”

Da ne bi bilo zabune od koga je mail stigao Miljak se i potpisao, a istodobno s tom porukom, Nataša Jovičić primila je još jednu, anonimnu, na kojoj je bila fotografija puščanoga metka. Pošiljatelja fotografije s metkom policija nije nikada našla, a Nataša Jovičić Miljka je prijavila zbog prijetnje.

Kaznenu prijavu protiv njega podnijele su i tri civilne udruge, a tužiteljstvo je u veljači 2014. zaključilo kako tu ipak nema obilježja prijetnje već prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Prekršajni sud u Kutini je 2015. odbacio je optužnicu, na što se tužiteljstvo žalilo, a žalbu je usvojio Visoki prekršajni sud u travnju 2016. Tužiteljstvo je smatralo kako je sporni e-mail upućen Nataši Jovičić na službenu e-mail adresu kod nje “izazvao osjećaj nelagode te osobnog i profesionalnog poniženja.”

Nakon odluke Visokog prekršajnog suda proveden je još jedan postupak koji je 30. listopada 2017. ponovo završio oslobađajućom presudom za Miljka i HČSP.

U međuvremenu Miljak je tužio Natašu Jovičić zbog klevete, a u veljači 2016. nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora zbog zloporabe teške 3,5 milijuna kuna.

Komentara 13

Avatar babas
babas
03:25 11.11.2017.

Bolesno je hrvatsko (jugo) pravosuđe koje je uopće prihvatilo ovu besmislenu tužbu. Sve joj je dobro rekao i uopće nije ni vrijeđao,ni prijetio. Istina boli!

Avatar Idler 3
Idler 3
19:11 10.11.2017.

Kaj je sporno osim pozdrava na kraju. Pa pri nam se slavi i ustanak v Srbu kaj su digli četniki uz taljansku pomoć, pa tko je tu lud ??? Ak je fkral nofce neg ga strpaju iza gitrih....ovo nema veze jeno s drugim ?!

DU
Deleted user
15:43 10.11.2017.

Na osnovu mnogih saznanja citanja i zivih svjedoka istina je da brojke zrtava u Jasenovcu ne odgovaraju istini .Pitam se zasto ova vlast danasnja ne zeli otkriti istinu u Jasenovcu ili cemo i dalje slusati veliko srpske lazi o brojuu zrtava ,koje podubire vlast RH jer nista ne radi u istrazivanju i demistificiranju neistina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije