Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Htjela intimnu vezu

Slala mu ljubavne poruke, a sad joj prijeti zatvor

Žena i mobitel
Thinkstock
27.11.2018.
u 09:24

Ličko-senjska Policijska uprava priopćila je kako Otočanku sumnjiči da je od svibnja 2017. godine slala poruke 35-godišnjaku iz Gospića, želeći uspostaviti njemu neželjeni odnos

Zbog učestalog slanja elektroničkih poruka kojima je 35-godišnjem muškarcu iz Gospića htjela "nametnuti" njemu neželjenu intimnu vezu, policija je 38-godišnjakinju iz Otočca kazneno prijavila zbog kaznenog djela nametljivog ponašanja, kažnjivog zatvorskom kaznom.

Ličko-senjska Policijska uprava u utorak je priopćila kako Otočanku sumnjiči da je od svibnja 2017. godine slala poruke 35-godišnjaku iz Gospića, želeći uspostaviti njemu neželjeni odnos.

Zakonom je propisano da zatvorskom kaznom do jedne godine može biti kažnjena osoba koja "ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt, ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba".

No, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora do tri godine ako je nametljivo ponašanje počinjeno u odnosu na sadašnjeg ili bivšeg bračnog ili izvanbračnog druga ili istospolnog partnera, osobu s kojom je počinitelj bio u intimnoj vezi ili prema djetetu.

Pogledajte video: Ovi parovi su ostali prijatelji i nakon razvoda

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar links
links
12:04 27.11.2018.

ne mogu vjerovati da jedan likota, ako je, ide ženu prijavljivati za ovako nešto..... došla neka nova, jadna vremena

Avatar Peterančan
Peterančan
17:57 27.11.2018.

Ma treba nju u zatvor, doživotno. Nije ona ubila par ljudi sa gliserom pa da bude oslobođena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije