Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uznemirujuće iskustvo

Popila cijeli bočicu lijeka, doktori ostali u šoku kad su izvadili krv

Bolesnica
Foto: Getty Images
20.09.2019.
u 19:51

Testovi su otkrili joj je razina kisika u krvi bila samo 67 posto. Srećom, liječnici su joj uspjeli pomoći

Djevojci (25) iz New Yorka poplavila je krv nakon konzumacije lijeka protiv zubobolje na koji je imala negativnu reakciju i zbog kojeg joj je razina kisika u krvi pala na zabrinjavajuću razinu.

Neimenovana žena s Long Islanda iskapila je gotovo cijelu bočicu lijeka s benzokainom pa otišla na spavanje. Međutim, imala je lošu reakciju te je dobila methemoglobinemiju, poremećaj zbog kojeg se željezo u krvi izmijeni te više ne veže kisik i ne nosi ga kroz tijelo.

Nakon buđenja bilo joj je zlo, osjećala se slabo i ostajala je bez daha pa je skoknula na hitnu.

- Slabo mi je i plava sam - rekla je liječnicima.

Koža i nokti bili su joj modričasti jer joj je tijelo izgubilo puno kisika, rekli su liječnici, koji su ostali šokirani kad su joj uzeli krv i shvatili da je modre boje, prenosi NBC News.

Testovi su otkrili joj je razina kisika u krvi bila samo 67 posto, a iznimno niske razine kisika u krvi, takozvana hipoksemija, mogu izazvati smrt ili trajno oštetiti mozak.

Srećom, liječnici su uspjeli pomoći nesretnici primjenom metilenskog plavila, koji pomaže u kolanju kisika u krvi kroz tijelo. Ženi je bilo bolje nekoliko minuta nakon introvenozne primjene, a cijeli slučaj u srijedu je izašao u prestižnom znanstvenom časopisu New England Journal of Medicine.

Pogledajte video o simptomima koji će vam otkriti imate li problema sa srcem:

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
20:25 20.09.2019.

DjevojCi, methemogobinemija, metilensko plavilo/modrilo, intravenski...I Google Translator bi bolje preveo...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
20:55 20.09.2019.

Normalna razina kisika u krvi je 100%? Dakle uoce nema krvi, samo kisik? Ili opet imate problema s prevodjenjem strucnih pojmova ili dijagnoza?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije