Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori za MO-e

Slab odaziv - do podneva glasalo 2,8 posto Riječana

izbori
Vl foto
30.05.2010.
u 13:11

Samo tri i pol tisuće glasača odvojilo je dio slobodnog jutra da izađe na glasovanje u MO-e i odabere kandidata s jedne od 190 lista

Iako je u motiviranje glasača i u kampanju uoči izbora za vijeća mjesnih odbora grada uloženo mnogo truda, sudeći prema prvom odazivu (do podneva se, govore podaci iz izbornog povjerenstva, odazvalo 3590 ili svega 2,8 posto glasača), građani Rijeke i dalje su nezainteresirani za to tko im sjedi u vijeću mjesnog odbora.

Nisu, čini se, pomogli ni slogani poput “Kvart je moj!”, “Vaš tim” ili “Borba za moja prava ne započinje u Saboru, već u mojoj ulici”, kao ni činjenica što su prvi put glasači svih mjesnih odbora imali priliku izaći na izbore istog dana. No, zato je broj kandidata bio rekordan – do isteka roka povjerenstvo je zaprimilo 190 lista za članove 34 vijeća na kojima se našlo čak tisuću i šesnaest imena, što čini čak jedan posto svih građana Rijeke. Birališta su otvorena do 19 sati, a rezultati bi trebali biti objavljeni tijekom sutrašnjeg dana.

Ključne riječi

Komentara 1

1J
1japan
18:50 30.05.2010.

što bi ja trebo glasat za neradnika bez staža ili oboljelog ptp koji je pobjego u invalidsku, gangstera sa stažom iz goljaka ma dajte ljudi budite pametni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije