Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stravična prometna

Sl. Brod: Mladić BMW-om pokosio tri učenice!

prometna nesreća,bmw,slavonski brod,policija (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
25.04.2013.
u 21:28

Majka jedne od ozlijeđenih djevojaka za nesreću nije doznala ni od liječnika ni od policije nego putem Facebooka

Tri djevojke teško su ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se danas oko 19 sati dogodila u Ulici Ivana Cankara u neposrednoj blizini Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o petnaestogodišnjim učenicama te škole, na koje je u trenutku kada su po završetku nastave krenule kući na nogostupu, zbog neprilagođene brzine, svojim BMW-om naletio 19-godišnji vozač.

Djevojke su vozilom Hitne pomoći hitno prevezene u brodsku Opću bolnicu dr. Josipa Benčevića, u kojoj su im dijagnosticirane teške i za život opasne ozljede. Liječnici se bore da spase njihove mlade živote. Očevid je još u tijeku i obavljaju ga policajci te zamjenica Županijskog državnog odvjetnika Mirela Šmital.

Dok djevojke koje je oko 19 sati u Cankarevoj ulici pokosio 19-godišnji vozač leže na operacijskim stolovima, nekoliko članova njihove rodbine i prijatelja okupilo se na ulazu u bolnicu i u strahu i šoku iščekuju vijesti o ishodu operacije.

Liječnici od kuće hitno došli operirati, sve je podsjećalo na ratne dane

Dežurni liječnik na odjelu kirurgije dr. Drago Križanović rekao nam je da su sve tri djevojke odmah po dolasku u bolnicu podvrgnute operacijskim zahvatima.

– Teško su ozlijeđene, najviše su im stradali donji ekstremiteti ali i drugi dijelovi tijela. Jedna ima i teške ozljede glave. Liječnici su pozivani od kuće da dođu u bolnicu, radila je cijela kirurška ekipa s osam liječnika. Čini se da su jednoj djevojci morali odstraniti slezenu. Prvenstveni cilj bio nam je spasiti živote ozlijeđenih te donje ekstremitete. Ovakav prizor već dugo nije viđen u brodskoj bolnici, sve me podsjetilo na ratne dane – kazao je dr. Križanović.

Majka doznala za nesreću putem Facebooka

Zabrinuti za svoje najmilije, teško su govorili o nesreći. Doznali smo ipak da sve tri djevojke idu u prvi razred Srednje škole Matije Antuna Reljkovića – jedna je iz Nove Gradiške, druga iz Magić Male, a treća iz Slavonskog Broda. Šokirana i potresena majka djevojke iz Magić Male Štefica S. kazala je da za nesreću nije doznala ni od liječnika ni od policije nego putem Facebooka.

Odmah je pohitala u bolnicu i moli se za život svoje kćeri. Teta djevojke iz Slavonskog Broda Marica Š. ispričala nam je pak da je ubrzo nakon nesreće njezin sin slučajno autom prolazio pokraj škole i vidio da se nešto strašno dogodilo.

– Bio je vrlo potresen iako tada nije imao pojma da je među stradalim djevojkama i njegova sestrična, rekao je da najradije ne bi sjeo za upravljač. Sat vremena poslije nazvao me brat i rekao da mu je kći stradala. Još sam u šoku – govorila je vidno potresena Marica Š. Dodala je da su njenoj nećakinji slomljene obje noge i kako se boji da će jednu ili čak obje morati amputirati.

O 19-godišnjaku koji je skrivio nesreću nitko nije znao ništa, ali neki prijatelji ozlijeđenih djevojaka kazali su da je nalet automobila bio toliko jak da ih je naprosto prikovao uz zid kuće. Posvuda su se čuli jauci i zapomaganje.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Mirela Šmital izvijestila je pak da mladić nije bio pod utjecajem alkohola i kako mu je izmjereno 0,09 promila. Ostale okolnosti stravične prometne nesreće čiji je uzrok neprilagođena brzina još se istražuju.

>> U 'sudaru' automobila i dječjeg autića teško ozlijeđeno dijete


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije