Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spas za Brodosplit

Škverani se nadaju da će se 
DIV povezati s "jačim igračima"

\'14.11.2008., Split -Brodosplit, Ana i Marinko Palesko, supruznici koji rade u skveru. Marinko na radnom mjestu u Brodosplitu. Photo: Vanja Zubcic/Vecernji list\'
Vanja Zubčić/Arhiva VL
Autori: sv, mpk, tr/VLM
31.01.2011.
u 20:00

Sada guraju DIV, apsolutno mu pogoduju. Ali, za program koji je ponudio, DIV nema novca! – kaže sindikalist Zvonko Šegvić

Među splitskim brodograditeljima danas je udarna tema bio tekst iz Večernjaka da će samoborski DIV postati vlasnik Brodosplita. Škverani su na sve strane provjeravali vijest želeći doznati detalje. Nisu baš oduševljeni DIV-om. Tvrde da je riječ o maloj tvrtki i sumnjaju da ih ona sama može izvući "iz gabule". No, ako se DIV s nekim "poveže", a šuška se da bi u suvlasništvo mogli ući Rusi, onda ih sigurno čeka bolja budućnost.

– Ma nije uopće važno tko će nam biti vlasnik. Samo da Europa skine zabranu ugovaranja novih gradnji, da dobijemo poslove, da radimo i da možemo plaću zaraditi – jednoglasni su škverani.

Sindikalni čelnici Brodosplita "ne vjeruju" u najnovije vijesti.

– Sada guraju DIV, apsolutno mu pogoduju. Ali, za program koji je ponudio, DIV nema novca! A i prošlo je vrijeme natječaja. Je li to zakonito? – pita Zvonko Šegvić, predsjednik nezavisnog sindikata Brodosplita.

Vedran Dragičević, čelnik SMH, kaže da nema nikakvu informaciju da DIV dolazi.

– Nikakva odluka nije donesena. Dijelovi programa restrukturiranja usuglašavaju se s EK-om. Očekujemo da će biti gotovo za 15-ak dana. Nećemo se buniti ako dođe DIV. Pogotovo ako je to preduvjet da se riješi škver, ali nisam siguran da DIV to može sam – kaže Dragičević.

Prodaju DIV-u komentirala je i Jadranka Kosor.

– Ja nisam ta koja treba nešto objašnjavati vezano za prodaju splitskog škvera. Taj posao rade mjerodavne institucije i stručni ljudi, a jako je bitno što kaže Agencija za tržišno natjecanje. I čekamo mišljenje Europske komisije. Kad i ako to mišljenje bude pozitivno, oko plana restrukturiranja, u škveru se mogu početi ugovarati brodovi. Dolazi taj dan kada će se brodovi moći graditi – poručila je Kosor.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
09:14 01.02.2011.

Izgleda da bi ovakva prodaja bila zapravo predaja škvera strancima na mala vrata ........... vrlo lukavo izvedeno od strane bande lopovske HDZ klike ..... mala firma preuzme puno veću, mala firma uvuće velikog stranog partnera koji poslije preuzme 100 posto i malu firmu i škver .............. nedajte se škverani !!!! ...........

OB
-obrisani-
09:41 01.02.2011.

hehehehehehe mis kupio slona hehehehehehe, koji se to komunisticki mrcina skriva iza DIV-a- patuljka hehehehehehehe, i talijanski oliveti kupio je talijanski telekom, bez obzira kaj je imao sam 8,7% vrijednosti telekoma, jasno da ga nije mogao kupit-banke ili koji drogeraski bos je rekao: evo love a vi to kupite na vase ime-isto i sa komunistickim crkotinama u hrvatskoj, sve su opljackali a pljackaju i daljeeeeeeeee heheheheheheee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije