Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMPLICIRANI UREĐAJI

Skupocjenim aparatima za naplatu parkinga nitko se ne zna služiti

Aparat za naplatu parkinga/Ilustracija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
08.05.2019.
u 16:52

Plaćanje na novim aparatima zahtijeva nekoliko pokušaja, traje predugo, a aparati ne vraćaju ostatak.

Građani i turisti nezadovoljni su novim aparatima za naplatu parkinga, na koje je Opatija potrošila preko 400 tisuća kuna želeći modernizirati sustav.

Tvrde da su aparati prekomplicirani, uputstva presitna, a plaćanje traje predugo. Uvjereni su i da će u ljetnoj sezoni zato biti velikih gužvi, pišu vijesti.rtl.hr.

Katarini Luketić trebalo je nekoliko pokušaja da konačni plati parking, a potrošila je i previše vremena tipkajući i čitajući upute.

- Užas! Iskreno, mislim da je malo prekomplicirano.

Problem je i u tome što aparati ne vraćaju ostatak, pa ako sat parkiranja koji stoji 10 kuna platite novčanicom od 100 kuna - nećete dobiti ostatak. Po ostatak morate u direkciju tvrtke, međutim subotom poslijepodne ili nedjeljom direkcija ne radi.

- Ukoliko odbije transakciju, aparat neće realizirati transakciju sa 100 kuna sigurno. Ukoliko se želi platit samo dva sata, korisnik će dobiti nazad papirić na kojem će pisati kod i s tim kodom unutar mjesec dana bilo kada se može doći u prostorije Opatije 21 i dobiti povrat novca - objasnio je  Igor Štok, direktor Opatija 21.

Ovakve aparate uz Opatiju ima jedino Barcelona i do kraja iduće godine postavit će ih još 20. A zatim stiže i posebno vozilo vrijedno 400 tisuća kuna koje u vožnji sa 6 kamera snima tablice vozila i automatski provjerava da li je parkiranje plaćeno.

Pogledajte video - Bočno se parkirao, udario auto iza sebe, a onda je napravio još veću glupost

 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
17:57 08.05.2019.

Ne razumijete! Tu je važna samo provizija onoga, tko je te aparate kupio. Sve ostalo su samo nuspojave, za koje se trebate obratiti .......

MA
marijaqwer
18:17 08.05.2019.

Novac prima atomatski, a kusur se vraća ručno , naknadno , na drugom mjestu, uz ograničeni rok za povrat novca - sve u nadi da će mnogi odustati od povrata novca. Skoro pa pljačka. Treba to počupati i baciti uu more te razljutiti ekipu koja je to nabavila.

DA
dalibla
17:31 08.05.2019.

Koja legalna pljačka!!!Neka pametna glava misli da će tako oprati turiste a u stvari će nastradati lokalni ljudi koji ti žive 365 a ne 7 dana.Sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije