Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSURD

Šokirao se kad je vidio račun za vožnju od aerodroma do Splita: 'Stvaramo očajnu sliku'

taksi
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija
17.07.2019.
u 14:24

- Kako objasniti strancu da je to tolika cijena. Ma neće se nitko voziti. Mene je ovo stvarno iznenadilo, stvaramo očajnu sliku turistima, kao da ih jedva dočekamo „oguliti“...

Bivši vaterpolist s Korčule, Dario Trojan, inače živi u Barceloni, ali se je ovih dana odlučio posjetiti Hrvatsku gdje je zadesilo jedno neugodno iznenađenje. Naime, riječ je o računu kojeg je dobio nakon vožnje taksijem, a ostao je šokiran iznosom. Kako kaže, više je platio taksi od zračne luke do Splita, nego li od Barcelone do Splita.

- Pazi ovo, avionska karta iz Barcelone do Splita me je stajala 75 eura, a taksi od Resnika do grada 600 kuna, više od 80 eura. Čak sam se mislio i ne platiti, ali kako je mi je izdao račun i to oni fiskalni, onda sam platio. Evo poslat ću ti ga. Znaš da nemaju u taksiju nigdje cjenika, ne znam uopće kolike su cijene, ali mi se ovo čini malo previše. Kome se ovo može prijaviti - rekao je Dario Trojan za Slobodnu Dalmaciju.

Od aerodroma do Splita ima 24 kilometara, a ako je vjerovati tehnologiji, za to je potrebno otprilike pola sata vožnje. Od Barcelone do Splita je oko 1600 kilometara.

- Kako objasniti strancu da je to tolika cijena. Ma neće se nitko voziti. Mene je ovo stvarno iznenadilo, stvaramo očajnu sliku turistima, kao da ih jedva dočekamo „oguliti“, ono u startu. Pazi avionska karta je jeftinija, je li oni u rezervoar toče zlato ili gorivo- rekao je Trojan za Slobodnu Dalmaciju.

Komentara 55

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
14:48 17.07.2019.

Rješenje je vrlo jednostavno, po hitnom postupku oduzeti taksisti licencu.

Avatar Dr Evil
Dr Evil
15:10 17.07.2019.

10 kuna po kilometru je neki maksimum sve drugo je čista pljačka i deranje naivčina. Na žalost jako loša reklama za Hrvatsku. Dobar glas daleko se čuje a loš - još dalje.

Avatar KALIMERO
KALIMERO
15:03 17.07.2019.

25 Kn po kilometru. Pamenom dosta. Besramnim pohlepnim lopuzama malo je i 600 Kn za cirka pola sata voznje. Ne cete ni vi taksi lopovi u zivotu dobro proci. Kad tada doci ce vam sve na naplatu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije