Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija

VIDEO Skupa slika ukradena ispred očiju svjedoka. Nevjerojatno!

Foto: Screenshot
1/2
28.01.2019.
u 10:22

Iz moskovske galerije Tretjakov odnesena je slika ruskog slikara Arhipa Kuindžija vrijedna 160.000 eura.

Slikar planinskih pejsaža i impresionističkog stila Arhip Kuindži svoju sliku "Ai Petra. Crimea" naslikao je davne 1908. godine, dvije godine pred svoju smrt.

Slika koja prikazuje krimske planine ukradena je tijekom izložbe za vikend iz jedne od najcjenjenijih ruskih galerija, galerije Tretjakov, prenosi DW.

Videokamere pokazuju snimke na kojima se vidi kako lopovi jednostavno uzimaju sliku sa zida i nakon toga bježe.

Zbunjeni promatrači i svjedoci gledali su kako mlađi čovjek skida sliku sa zidne galerije, ali su tek poslije shvatili da su svjedočili podmukloj krađi, prenosi ruska televizijska kuća RT. Rusko ministarstvo kulture kaže da umjetničko djelo vrijedi 12 milijuna rubalja, što je 160.000 eura.

Ovo nije prvi put da je ova galerija pod povećalom kriminalaca jer je posljednjih nekoliko godina već nekoliko puta bila meta kriminalnih aktivnosti.

U svibnju prošle godine jedna od najcjenjenijih slika ruske umjetnosti, ona koja prikazuje cara Ivana IV. Groznog kako grozničavo plače za sinom kojeg je upravo ubio, oštećena je kad ju je muškarac udario metalnom šipkom.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

WE
weAreCro
12:25 28.01.2019.

Clanak odrađen do pola, niste prepisali do kraja...da je itko pogledao video i bez znanja ruskog jezika moze zakljuciti da je policija nasla lopova i sliku par sati nakon krađe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije