Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksploatacija nafte

Škrlec: Dorić pogrešno informira građane

Davor Škrlec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.01.2015.
u 14:32

Škrlec tvrdi da Barbara Dorić pokazuje neznanje u vezi s načinom rada institucija Europske unije i njihovim međusobnim odnosima te "ponovo pogrešno informira građanke i građane Republike Hrvatske"

Zastupnik ORaH-a u Europskom parlamentu, Davor Škrlec reagirao je na priopćenje koje je Agencija za ugljikovodike 23. siječnja objavila na svojoj web-stranici ("Istraživanje i eksploatacija ugljikovodika u Jadranu u skladu su sa svim direktivama i zakonima"). Posebno se osvrće na činjenicu neuobičajene akumulacije ovlasti ministra Vrdoljaka u postupku istraživanja i eksploatacije nafte i plina u Jadranu.

Škrlec tvrdi da Barbara Dorić, ravnateljica Agencije, svojim paušalnim izjavama (o tome koje su osnovne zadaća mene kao zastupnika u Europskom parlamentu) pokazuje neznanje o načinu rada institucija Europske unije i njihovim međusobnim odnosima te ''ponovo pogrešno informira građanke i građane Republike Hrvatske''.

– Sve što je navela u svojoj izjavi zadaća je resornih ministara Vlade Republike Hrvatske u Vijeću Europske unije, gdje sudjeluju u donošenju zakonodavnih akata i usklađivanju politika. Vlada Republike Hrvatske je na svojoj sjednici 17. prosinca 2014. godine usvojila Godišnji plan normativnih aktivnosti za 2015. godinu u kojem se ne može pronaći zakon kojim bi se implementirala Direktiva 2013/30/EU u pravni sustav Republike Hrvatske. Zato opravdano izražavam sumnju da gđa. Dorić ne razumije zakonodavnu proceduru u Republici Hrvatskoj ili je u planu da se zakon donosi po hitnoj proceduri i na taj način vješto izbjegava obveza savjetovanja sa zainteresiranom javnosti, poručuje Škrlec.

Cjelokupno priopćenje pročitajte ovdje.

>> Agencija za ugljikovodike: Niti u jednom trenutku nije prekršena niti jedna zakonska odredba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije