Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEODGOVORNO PONAŠANJE

Skrivao izloženost virusu pa posjetio suprugu u rodilištu: Ona počela osjećati simptome

A Hospital worker waits for people wanting to be tested for coronavirus disease (COVID-19) outside Elmhurst Hospital Center in New York
Foto: STEFAN JEREMIAH/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
02.04.2020.
u 19:07

Incident se odvio u bolnici Strong Memorial u New Yorku, a nakon njega naloženo je obavezno mjerenje tjelesne temperature svim posjetiteljima

Muškarac u New Yorku bio je izložen koronavirusu i osjećao je simptome zaraze, ali to je odlučio prešutjeti zdravstvenim djelatnicima kako bi mogao posjetiti trudnu suprugu u rodilištu bolnice Strong Memorial. 

Sve je priznao tek nakon što mu je supruga nakon poroda počela osjećati simptome zaraze, piše USA Today.

Medicinsko je osoblje obaviješteno o mogućoj opasnosti i izloženosti, no nastavili su raditi.

Rečeno im je da nastave raditi ako ne pokazuju nikakve simptome zaraze. Cijelu su smjenu nosili maske i mjerili si tjelesnu temperaturu s obzirom na to da je to jedan od najranijih simptoma zaraze. 

Jedan je zdravstveni djelatnik počeo pokazivati znakove respiratorne bolesti, no testiranje je pokazalo da nije pozitivan na koronavirus. Kako bi bio siguran da je zdrav, ostao je u karanteni. 

Zbog incidenta u bolnici Strong Memorial naloženo je obavezno mjerenje tjelesne temperature svim posjetiteljima.

Većina bolnica u New Yorku već je prije dva tjedna zabranila bolničke posjete, no iznimke su bile za one čije je dijete hospitalizirano, čiji je član obitelji na samrti te one kojima je supruga u rodilištu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije